DNA: Nu s-a primit vreo sesizare a lui Ungureanu cu privire la liderul sindical Marica

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Livia Săplăcan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, până la acest moment, nu s-a înregistrat vreo sesizare a fostului vameş Marius Ungureanu, care l-a acuzat de fapte de corupţie pe liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica.

70 afișări
Imaginea articolului DNA: Nu s-a primit vreo sesizare a lui Ungureanu cu privire la liderul sindical Marica

DNA: Nu s-a primit vreo sesizare a lui Ungureanu cu privire la liderul sindical Marica (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De regulă, practica Direcţiei Naţională Anticorupţie este de a nu fi date informaţii cu privire la sesizări, denunţuri, plângeri depuse, întrucât există posibilitatea ca astfel de acte să stea la baza unor eventuale dosare. Însă, având în vedere impactul mediatic generat de declaraţiile publice, DNA precizează că, până la acest moment, nu s-a înregistrat vreo sesizare în legătură cu afirmaţiile făcute", a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Livia Săplăcan.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Ungureanu preciza, marţi, că a făcut un autodenunţ în 2001, dar că nu a luat nimeni nicio măsură, "iar acum a făcut un nou autodenunţ la DNA cu privire la faptele de luare şi dare de mită".

În conferinţa de presă de marţi, Marius Ungureanu a susţinut că liderul "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru promovare şi menţinere în funcţii, că a înfiinţat şi este principalul beneficiar al acestui sistem, existând o înregistrare în care care angajaţi de la Vama Giurgiu spun că sindicalistul dorea mai mulţi bani.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici