DNA: Primarii Pandele şi Rababoc le recomandau celor trimişi de Becali pe cei dornici să vândă terenuri

Primarii Anghel Rababoc, din Ştefăneşti, şi Florentin Pandele, din Voluntari, îi îndrumau pe cei trimişi de George Becali să cumpere terenuri spre persoanele interesate să vândă drepturi litigioase, arată DNA în rechizitoriul prin care Becali, Babiuc şi fiica acestuia au fost deferiţi justiţiei.

1449 afișări
Imaginea articolului DNA: Primarii Pandele şi Rababoc le recomandau celor trimişi de Becali pe cei dornici să vândă terenuri

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie prezintă în rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe Victor Babiuc, pe fiica lui Ioana, pe Gigi Becali şi pe fostul generalul Dumitru Cioflină, care era filiera pe care se făceau afacerile cu terenuri din zonele Voluntari şi Ştefăneşti, de unde finanţatorul FC Steaua a cumpărat terenuri.

Potrivit procurorilor, chiar dacă relaţiile de rudenie sau de afaceri dintre cei anchetaţi şi celelalte persoane implicate nu constituie probe directe în ceea ce priveşte înelegerea dintre ei pentru săvârşirea de fapte penale, acestea circumstanţiau cauza".

Anchetatorii arată că Anghel Rababoc, primar al comunei Ştefăneşti şi cumnat al lui Dumitru Cioflină, a furnizat relaţii cu privire la terenurile disponibile schimbului şi a emis în fals adeverinţă de rol agricol pentru George Becali, precum şi schiţe cadastrale.

Totodată, Anghel Rababoc şi Florentin Pandele, primar al comunei Voluntari, le-au recomandat persoanelor prin care Gigi Becali a făcut achiziţiile de terenuri - Gheorghe şi Eugen Paraschiv, Petre Chirică, Viorel Virgil Tudorache, Vasile Sorică şi Dan Birjaru - pe cei care, nemulţumiţi de faptul că nu erau puşi în posesie, doreau să vândă drepturile litigioase.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghe şi Eugen Paraschiv, Marin Diniţă şi primarul Anghel Rababoc sunt asociaţi la societatea Steaua Ştefăneşti, rezultând astfel legătura dintre aceştia şi George Becali.

Procurorii anticorupţie au mai stabilit că Viorel Virgil Tudorache este administratorul societăţii care asigură paza stadionului Steaua, Petre Chirică este consilier PNG, iar Constanţa Bogdan este rudă cu prefectul de Ilfov.

Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, Victor Babiu, fost ministru al Apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, au fost trimişi în judecată în 3 noiembrie, în cazul transferurilor de terenuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici