Doar jumătate din populaţia României are acces la reţelele de apă

Numărul locuitorilor conectaţi la sistemul public de alimentare cu apă a fost anul trecut de 11,42 milioane persoane, reprezentând 53,1% din populaţia României, consumul total ridicându-se la 654 milioane metri cubi de apă, potrivit datelor INS.

29 afișări
Imaginea articolului Doar jumătate din populaţia României are acces la reţelele de apă

Doar jumătate din populaţia României are acces la reţelele de apă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În 2008, captările totale de apă brută la nivelul unităţilor cu activitate economică principală de captare, tratare şi distribuţie a apei şi a serviciilor specializate din cadrul administraţiei publice locale au fost de 6,309 miliarde metri cubi.

Din această cantitate, volumul de apă captată din surse de suprafaţă a fost de 5,779 miliarde metri cubi, iar din surse subterane de 530,445 milioane metri cubi.

Din cantitatea totală de apă captată, a fost distribuit un volum de 1,66 miliarde metri cubi. Diferenţa o reprezintă consumul propriu al unităţilor economice care au captat apă şi pierderile de apă în timpul transportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici