Dobre: Testarea pe calculator pentru permisul de conducere ar putea fi introdusă în acest an

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că testarea pe calculator pentru permisul de conducere ar putea fi introdusă în acest an, în prezent metoda fiind în experimentare în două judeţe din ţară.

20 afișări
Imaginea articolului Dobre: Testarea pe calculator pentru permisul de conducere ar putea fi introdusă în acest an

Dobre: Testarea pe calculator pentru permisul de conducere ar putea fi introdusă în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

Dobre a spus, într-o conferinţă de presă, că testarea pe computer pentru obţinerea permisului de conducere ar fi trebuit introdusă de anul trecut, însă au existat alte priorităţi şi chiar anumite probleme de soft, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că până în prezent metoda este implementată experimental doar în două judeţe, Constanţa şi Prahova.

"Ne-am propus să o facem până la sfârşitul anului trecut, nu am terminat-o. Au fost alte priorităţi, iar acum este o obligaţie cu care am rămas în urmă", a spus Dobre.

Potrivit sursei citate, această metodă de testare electronică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere ar putea fi introdusă din acest an, întrucât în majoritatea judeţelor există dotările necesare.

Victor Paul Dobre a spus că metoda de testare direct pe calculator este mult mai eficientă, având în vedere că, la finalul testului, candidaţii află punctajul obţinut.

"Cu cât stă mai departe de funcţionar cetăţeanul, cu atât e mai eficientă situaţia", a spus Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici