Dobriţoiu: Majorarea pensiilor militare se va aplica şi în cazul meu, mi-a fost redusă pensia cu 75%

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat că de iniţiativa legislativă pe care a semnat-o, pentru majorarea pensiilor militarilor, va putea beneficia inclusiv el, deoarece în 2010 i-a fost redusă pensia cu 75%, numărându-se între cele circa 15.000 de persoane vizate de lege.

999 afișări
Imaginea articolului Dobriţoiu: Majorarea pensiilor militare se va aplica şi în cazul meu, mi-a fost redusă pensia cu 75%

Dobriţoiu: Majorarea pensiilor militare se va aplica şi în cazul meu, mi-a fost redusă pensia cu 75%

Senatorul PNL Corneliu Dobritoiu a fost întrebat, miercuri, dacă se va număra între beneficiarii legii prin care sunt majorate pensiile militarilor care au fost scăzute în 2010.

"Şi eu am primit cu maximă dărnicie o reducere de 75% a pensiei. Ulterior, ea...alţii şi-au mai revenit, am făcut toate demersurile necesare. Nu am mai solicitat recalcularea, pentru că eu am lucrat numai într-o singură instituţie şi nu am vrut să mă supun umilinţelor la care guvernanţii respectivi au încercat să ne supună. Deci eu nu am solicitat nimic şi nu am bătut niciun drum şi n-am bătut la poarta niciunui comisariat militar", a afirmat Dobriţoiu.

El a fost întrebat dacă se va număra printre cei care vor beneficia de revenirea la cuantumul iniţial al pensiei şi la ce cuantum se ridica pensia dinaintea reducerii.

"Nu e un secret, eu am ieşit la pensie cu gradul de general cu trei stele şi pensia mea era în jur de 4100 de lei", a declarat senatorul PNL.

Senatorul a precizat că sumele pentru asigurarea fondurilor pentru majorarea pensiilor militarilor care au fost reduse pot fi deduse din sumele celor ale căror pensii au fost crescute fără justificare, dar şi din sumele rămase disponibile ca urmare a decesului unor pensionari militari.

Dobriţoiu a precizat că circa 15.000 de persoane se numără între beneficiarii legii, iar efortul bugetar s-ar ridica la aproximativ 5 milioane de euro pe an, la nivelul Ministerului Apărării, conform estimării realizate în vara anului trecut.

"De atunci încoace lucrurile au...situaţia a evoluat în sensul – cu tristeţe spun – că mulţi dintre pensionari au trecut la cele sfinte, deci cu atât mai...Asta înseamnă că suma care trebui plătită este mai mică decât cea evaluată de noi în vară", a mai susţinut fostul ministru al Apărării.

El a criticat, de asemenea, fosta guvernare a PDL din perioada în care Gabriel Oprea era ministru al Apărării.

"Domniile lor au redus totul la cifre, între timp, după cum bine ştiţi, mulţi oameni au murit de inimă rea, având în vedere faptul că Guvernul ţării pe care ei au slujit-o i-a călcat în picioare şi astăzi Senatul, în înţelepciunea sa, a dat un vot majoritar şi mă bucur cu această ocazie că, mă rog, colegii din opoziţie şi-au dat seama de erorile grave comise pe timpul pe care au asigurat guvernarea acestei ţări şi pe timpul în care au adoptat măsuri absolut aberante", a mai susţinut Dobriţoiu.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, în unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010, măsura fiind aplicată doar în cazul celor care au obţinut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor.

Proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari ai PNL şi PSD, între care Corneliu Dobriţoiu şi Gabriel Oprea, urmează să fie supus votului final în Camera Deputaţilor.

Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, măsura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma să fie aplicată din luna următoare intrării în vigoare a legii, cu toate că Guvernul a susţinut ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2014.

Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au înregistrat o reducere a acestor venituri trebuie să adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici