Document semnat de Vlădescu: Stimulente date în sistem piramidal; şefii cer şpagă pentru sporuri

Un document semnat de către fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu nota, citând "rapoarte ale instituţiilor abilitate", că acordarea stimulentelor în MFP şi ANAF e preferenţială, şefilor returnându-li-se de către angajaţi o parte din sume sau banii fiind distribuiţi în sistem piramidal.

28 afișări
Imaginea articolului Document semnat de Vlădescu: Stimulente date în sistem piramidal; şefii cer şpagă pentru sporuri

Document semnat de Vlădescu: Stimulente date în sistem piramidal; şefii cer şpagă pentru sporuri (Imagine: Sebastian Vladescu/Mediafax Foto)

Potrivit documentului, emis în 26 iulie şi citat de Gândul, ambele tipuri de acţiuni aparţineau "persoanelor cu funcţii de conducere".

Actul făcea referire la "distribuţia preferenţială de stimulente (inclusiv condiţionarea acordării de stimulente de returnarea de către conducerea unităţii a unei părţi din acestea) şi la colectarea de sume, distribuite drept stimulente de către factori de conducere la nivel central şi local, inclusiv redistribuirea lor în sistem piramidal".

Vlădescu avertiza că, în cazul primirii unui nou raport privind "acţiuni imorale şi ilegale", se va suspenda pe termen nelimitat acordarea stimulentelor.

De asemenea, Vlădescu anunţa că, începând cu luna iulie, "stimulentul maxim acordat în MFP va fi echivalentul unui salariu". Totodată, Vlădescu anunţa că se vor putea face alocări peste acel nivel doar pe bază de referat individual aprobat de ministrul Finanţelor sau de preşedintele ANAF şi numai pentru cel mult 10% din personalul instituţiei.

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că nu a avut dovezi pentru a aproba astfel de practici, dar le-a spus "să se potolească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici