Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

Ministerul Sănătăţii primeşte, de luni, online cererile pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe, prin introducerea programului electronic fiind eliminate 21 de taxe aferente eliberării respectivelor documente şi implementată, în premieră, o bază de date electronică cu solicitanţii.

23 afișări
Imaginea articolului Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii, obţinute online

Programul va fi funcţional începând de luni, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pentru cele mai solicitate documente, iar în prima lună se va desfăşura în sistem pilot, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

De acest serviciu electronic vor beneficia cei peste 20.000 de angajaţi ai sistemului sanitar, medici, farmacişti, asistenţi medicali şi moaşe.

"Ministerul Sănătăţii nu va mai lucra în sistem anacronic, într-o birocraţie primitivă, hipercentralizată. Acest program este începutul sfârşitului umilinţei birocratice pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Deşi nu este o noutate pentru o instituţie a secolului XXI, ea este un semnal că Ministerul Sănătăţii va trece cu structuri şi angajaţi în vremurile sale - ale eficienţei, debirocratizării şi ale respectului", a precizat ministrul Ion Bazac.

Pentru început, documentele care fac obiectul aplicaţiei electronice sunt certificate privind titlul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist şi certificate de recunoaştere în afara graniţelor ţării a calificărilor însuşite în România. Până la sfârşitul anului 2009 vor fi incluse în programul electronic toate tipurile de certificate, diplome şi adeverinţe emise de către Ministerul Sănătăţii.

Sistemul permite solictanţilor să cunoască în orice moment situaţia dosarului depus şi, în cazul în care acesta este incomplet, actele care mai sunt necesare, fără a mai suna sau a se deplasa la minister, a precizat Bazac.


Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici