Doi adolescenţi, bănuiţi că au vândut droguri în licee, arestaţi. De unde îşi procurau marfa de mare risc

Doi adolescenţi din Vâlcea, bănuiţi că au cumpărat din străinătate droguri de mare risc şi le-au vândut în licee, au fost arestaţi. Unul dintre ei a fost arestat preventiv, iar celălalt la domiciliu.

877 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi, bănuiţi că au vândut droguri în licee, arestaţi. De unde îşi procurau marfa de mare risc

Doi adolescenţi, bănuiţi că au vândut droguri în licee, arestaţi. De unde îşi procurau marfa de mare risc

Potrivit DIICOT, procurorii din Vâlcea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi adolescenţi în vârstă de 16, respectiv 15 ani, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc.

Anchetatorii bănuiesc că, din ianuarie şi până acum, cei doi au introdus în ţară, au cumpărat şi au vândut în licee de pe raza judeţului Vâlcea droguri de mare risc.

În urma cercetărilor s-a constatat că, la sfârşitul lunii ianuarie, unul dintre ei a introdus, fără drept, din Olanda în România, 100 de comprimate de ecstasy. De asemenea, în martie, acelaşi adolescent ar fi introdus fără drept din Germania în România 41 de comprimate de ecstasy şi l-a cooptat pe celălalt adolescent în traficarea drogurilor, la achiziţionarea cărora au folosit bitcoin procuraţi de cel de-al doilea tânăr.

Unul dintre adolescenţi a fost prins, miercuri, în flagrant, având asupra sa pachetul cu cele 41 de comprimate de ecstasy.

La percheziţiile domiciliare au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile, dar şi alte bunuri folosite în activitatea infracţională.

Joi, cei doi au fost prezentaţi la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru unul dintre ei şi arest la domiciliu pentru celălalt, iar instanţa a admis cererea formulată de procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici