Doi bărbaţi, prinşi în flagrant după ce au răpit trei cetăţeni străini

Poliţiştii din Capitală şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au prins în flagrant, în judeţul Braşov, doi bărbaţi, de 24 şi 37 de ani, care ar fi răpit trei cetăţeni străini.

759 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi, prinşi în flagrant după ce au răpit trei cetăţeni străini

Doi bărbaţi, prinşi în flagrant după ce au răpit trei cetăţeni străini

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Secţiei 24 au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 20.35, prin apel la 112, de un bărbat, cetăţean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane.

Apelantul a declarat că la data menţionată, în aceeaşi zi, o rudă a unui tânăr de cetăţenie străină i-a solicitat acestuia să anunţe autorităţile române că nepotul lui, despre care cunoştea că s-ar afla la muncă în România, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia, i s-ar fi cerut 10.000 de euro.

În cauză, a fost audiat şi unchiul bărbatului care ar fi fost răpit, acesta declarând că, în aceeaşi zi, în jurul orei 19.50, ar fi fost apelat video, prin intermediul unei aplicaţii online, de cetăţeni străini, ce se aflau într-o încăpere împreună cu nepotul său, în vârstă de 28 de ani.

„În timp ce aceştia îl agresau fizic pe nepot, prin ameninţări verbale, i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru a-l elibera. Acesta a precizat că nu deţine date cu privire la adresa unde s-ar afla victima şi nici nu cunoaşte unde locuia sau unde lucra aceasta”, susţin poliţiştii.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoana vătămată s-ar afla pe raza judeţului Braşov, fiind constituite mai multe echipe care s-au deplasat în judeţul respectiv.

Totodată, s-a ţinut legătura cu unchiul victimei, aflat în străinătate, acesta fiind sunat în continuare de bănuiţi, pentru a plăti răscumpărarea solicitată.

Poliţiştii au reuşit să intercepteze maşina cu care se deplsau suspecţii pe raza judeţului Braşov. În maşină au fost identificaţi doi cetăţeni străini, respectiv şoferul, un bărbat de 37 de ani, şi ocupantul din dreapta, un bărbat de 24 de ani, ambii fiind bănuiţi de comiterea faptei.

De asemenea, pe bancheta din spate, se aflau alţi doi bărbaţi, cetăţeanul străin de 28 de ani şi un alt bărbat, de o altă cetăţenie, ambii fiind victime ale infractiunii de lipsire de libertate şi şantaj.

În continuare, s-a stabilit că cele două persoane vătămate au fost ţinute într-un apartament din judeţul Braşov.

În urma cercetării criminalistice a autoturismului şi a locuinţei, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care paşapoarte ale unor cetăţeni străini, o pungă în interiorul căreia era o substanţă susceptibilă de a avea efect psihoactiv, un pistol având ţeava opturată, mai multe telefoane şi sume, în lei şi valută.

Totodată, din cercetări, s-a mai stabilit că o a treia persoană lipsită de libertate, de o altă cetăţenie, ar fi escaladat geamul balconului, reuşind să fugă.

Toate persoanele au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, faţă de cei doi bănuiţi, şoferul şi ocupantul din dreapta, urmează a fi dispuse măsurile legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod illegal şi şantaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici