Doi bebeluşi, gemeni, au murit la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Rudele acuză cadrele medicale de neglijenţă

O familie din Suceava va depune plângere penală împotriva Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce doi gemeni născuţi prematur au murit la unitatea medicală. Cea care trebuia să îi boteze pe copii susţine că gemenii au murit din cauza neglijenţei cadrelor medicale.

5586 afișări
Imaginea articolului Doi bebeluşi, gemeni, au murit la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Rudele acuză cadrele medicale de neglijenţă

Doi bebeluşi, gemeni, au murit la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Mama copiilor acuză: Au fost ţinuţi în salon alături de copii din exterior, ceea ce nu se permite la această boală

Cei doi copii s-au născut în 30 iunie la Suceava, unde au stat internaţi aproximativ trei luni, iar mai apoi au fost transferaţi la Iaşi, pentru că medicii ar fi bănuit că s-ar fi născut cu citomegalovirus.

După trei săptămâni petrecute la Spitalul de Copii, gemenii au fost transferaţi la Secţia de Recuperare Pediatrică, o secţie externă a Spitalului de copii, de unde au fost mutaţi de câteva ori înapoi în spital pentru consultaţii.

S-a întâmplat de două-trei ori, după care i-a mai luat încă o dată şi i-a ţinut acolo două săptămâni fără să îi transfere din nou la distrofici (n.r.-Secţia de recuperare pediatrică). Le-au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, iar acolo i-au ţinut în jur de două săptămâni. Nu a explicat pentru ce i-a ţinut acolo două săptămâni. (...) Au fost ţinuţi în salon cu copii veniţi din exterior, cu diferite boli, (...) ei fiind suspectaţi şi de muscoviscidoză nu aveau voie să intre contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit şi a dus la deces", a spus Iulia Filip, cea care trebuia să îi boteze pe copii.

După două săptămâni, membrii familiei au intrebat de ce sunt bebeluşii ţinuţi la Terapie Intensivă şi li s-a explicat că gemenii au răcit.

Au evitat să spună cum au răcit. Într-un final, de gura noastră cumva, îi trimit înapoi la distrofici, la care doamna doctor de acolo ne spune <ştiţi, îi trimit înapoi, pentru că au venit foarte răciţi, nu pot respira, a trebuit să îi hrănim cu sondă, noi nu am trimis în halul ăsta copiii răciţi şi bolnavi la Sfânta Maria, ei i-au ţinut două săptămâni acolo, ei au încurcat iţele, ei să le descurce>, asta ne-a spus doamna doctor", îşi aminteşte femeia.

Copiii au murit în 19, respectiv 21 octombrie, iar pe cerficatele de deces scrie că au decedat în urma stopului cardiorespirator, dar au mai avut şi pneumonie interstiţială, muscoviscidoză şi citomegalovirus.

A fost din cauză că ei i-au ţinut efectiv într-un salon, lăsaţi cu copii veniţi din exterior, ceea ce nu se permite la respectiva boală.(...) Neglijenţă, nu şi-au dat interesul că nu au primit suficent la buzunar sau nu au primit deloc, pentru că nu au avut de unde părinţii să plătească", crede femeia.

Cea care trebuia să le fie copiilor naşă explică şi de ce nu s-a făcut autospia gemenilor.

Când au ajuns la Iaşi (n.r. familia) li s-a spus că nu pot să le dea copiii în acea zi pentru că trebuie să le facă autopsia. Şi mama a întrebat ce e aia autopsie, la care doamna doctor a spus <păi trebuie să îi tăiem, să vedem>. Mama a spus că nu acceptă să se facă autopsia pentru că au fost suficient de tăiaţi şi de chinuiţi şi batjocoriţi aici în spital, ca să vă permit să îi mai tăiaţi încă o dată, plus că nu mai avea bani să plătească maşină să mai vină încă o dată la Iaşi", a explicat Iulia Filip.

Femeia a declarat, pentru MEDIAFAX, că urmează să depună plângere penală şi să dea în judecată spitalul. Potrivit acesteia, familia este conştientă că cei doi s-au născut cu probleme, dar că cred că nu trebuia să se ajungă la deces.

Conducerea Spitalului de Copii a anunţat că face verificări în aces caz. „Astăzi (n.r.-luni ) am dat dispoziţie, o comisie va analiza cazul şi în timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns", a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici