Doi bulgari căutaţi pentru tâlhărie şi răpire, prinşi de autorităţile române la frontieră

Doi fraţi bulgari, daţi în urmărire pentru tâlhărie, răpire şi tentativă de jaf, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni şi ofiţeri ai Unităţii Speciale de Aviaţie, în timp ce treceau ilegal graniţa în România, având asupra lor un pistol cu gloanţe.

202 afișări
Imaginea articolului Doi bulgari căutaţi pentru tâlhărie şi răpire, prinşi de autorităţile române la frontieră

Doi bulgari căutaţi pentru tâlhărie şi răpire, prinşi de autorităţile române la frontieră (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cetăţenii bulgari Ivelin Atanasov M. şi Radoslav Atanasov M., ambii în vârstă de 26 ani (fraţi gemeni), au fost depistaţi, miercuri, între localităţile Şipotele şi Văleni, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Băneasa, din judeţul Constanţa şi ofiţeri ai Unităţii Speciale de Aviaţie a MIRA.

Poliţiştii de frontieră au găsit în bagajele celor doi un permis de conducere şi o carte de identitate bulgăreşti (pe numele fiecăruia dintre ei), mai multe carduri şi cartele SIM, hărţi ale Bulgariei, Italiei şi Europei, diverse bunuri personale, suma de 400 de euro, precum şi un pistol, cu seria şi denumirea ştearsă prin polarizare şi cu un încărcator în care se aflau patru cartuşe cu glonţ de calibrul 9 milimetri.

Pistolul era învelit într-o faţă de pernă, în care ai mai fost găsite ascunse şi un dispozitiv cu diametrul de 13 milimetri, care părea a fi un amortizor şi o cagulă de culoare albastră.

Din cercetările efectuate prin Biroul de contact româno-bulgar de la Giurgiu şi din declaraţiile celor doi fraţi s-a constatat că cei doi aveau interdicţie de a părăsi teritoriul bulgăresc, fiind daţi în urmărire pentru tălhărie, răpire şi tentativă de jaf şi, de asemenea, aveau antecedente penale, în anul 1999 fiind condamnaţi pentru jaf armat şi tâlhărie în Bulgaria. Ei au afirmat că intenţionau să ajungă la mama lor, aflată la muncă in Italia, iar pistolul l-au "găsit într-o pădure" din zona de frontieră de pe teritoriul statului vecin.

Anchetatorii le-au întocmit celor doi acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru trecere ilegală a frontierei, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, fiind prezentaţi Parchetului pentru dispunerea măsurilor legale care se impun. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare în legătură cu reţinerea celor doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici