Video Doi cetăţeni olandezi şi trei români au fost reţinuţi pentru trafic de droguri

Doi cetăţeni olandezi şi trei români au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, fiind acuzaţi că au adus din Olanda aproximativ 10.000 de comprimate de ecstasy, în valoare de 100.000 de euro, pe care intenţionau să le vândă în municipiul Braşov.

941 afișări

Van Hulten Rudolf Thomas Marinus Maria (55 de ani), Schellekens Mark Adrianus Maria Johannes (36 de ani), cetăţeni olandezi, Vasilica Sava (29 de ani), Cornelia Chimir (45 de ani) şi Florin-Constantin Pauliuc (34 de ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov, pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Procurorii DIICOT vor cere luni Tribunalului Braşov arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor cinci persoane.

"Inculpaţii, sub coordonarea celor doi cetăţeni olandezi, au organizat procurarea din Olanda a cantităţii de aproximativ 10.000 comprimate Ecstasy şi introducerea drogurilor in România pe cale terestră. Drogurile erau destinate comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Braşov", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Valoarea celor 10.000 de comprimate de ecsasy a fost estimată la 100.000 de euro.

Gruparea infracţională a fost monitorizată timp de trei luni, iar în 24 februarie, poliţiştii şi procurorii DIICOT Braşov i-au prins în flagrant delict pe cei doi cetăţeni olandezi, într-o locuinţă, în timp ce vindeau peste 10.000 de comprimate de ecstasy altor două persoane, una din judeţul Prahova şi cealaltă din municipiul Timişoara, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

"Drogurile, 10.054 de comprimate de XTC, în valoare de circa 100.000 de euro, erau oferite spre vânzare de către doi cetăţeni olandezi, de 55, respectiv 37 de ani. Cumpărători erau doi cetăţeni români, de 45, respectiv de 29 de ani, primul din judeţul Prahova, iar al doilea din municipiul Timişoara", potrivit Poliţiei Române.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate, din locuinţa în care s-a realizat prinderea în flagrant, mediile de stocare informatică folosite pentru a ţine legatură între membrii reţelei. În autoturismul unuia dintre cetăţenii olandezi au fost găsite aproximativ două grame de amfetamină pulbere.

Totodată, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiul Timişoara şi în comunele Biled şi Şandra, din judeţul Timiş, la domiciliile membrilor reţelei, printre care şi la locuinţa unui bărbat de 34 de ani.

Anchetatorii urmează să extindă cercetările pentru a stabili legăturile infracţionale în Olanda ale membrilor grupării.

Cercetările în această cauză au fost făcute de procurorii DIICOT Braşov, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici