Doi comisari ai Gărzii Financiare Braşov, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită

Doi comisari ai Gărzii Financiare din Braşov au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită, unul dintre inculpaţi fiind arestat preventiv pentru 15 zile.

45 afișări
Imaginea articolului Doi comisari ai Gărzii Financiare Braşov, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită

Doi comisari ai Gărzii Financiare Braşov, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Cosmin Cristian Bărbuşoiu, arestat preventiv, a luat mită de cinci ori, iar Gigel Ursu de şase ori, se arată într-un comunicat de presă de vineri al DNA.

Cei doi, în calitate de comisari ai Gărzii Financiare, au cerut suma de 24.000 de lei, din care au primit 15.000 de lei, de la administratorii unor firme din Braşov şi Rupea, în timpul unor controale efectuate în perioada 1 aprilie - 13 mai.

Banii au fost pretinşi pentru a nu sancţiona reprezentanţii firmelor în urma neregulilor constatate. Aceştia din urmă riscau suspendarea temporară a activităţii firmei, sesizarea autorităţilor pentru evaziune fiscală sau aplicarea unor amenzi între 8.000 şi 10.000 de lei.

În plus, Ursu Gigel a pretins şi primit, de la reprezentantul unei firme, 2.000 de lei pentru a nu-l sancţiona în urma neregulilor constatate.

Procurorii au instituit sechestru asupra autoturismelor celor doi inculpaţi, pentru confiscarea sumelor de bani primite drept mită.

În 22 mai, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a lui Bărbuşoiu Cosmin, pentru 15 zile. Faţă de Ursu Gigel instanţa a dispus obligaţia de a nu părăsi localitatea. Cei doi inculpaţi au depus recurs, însă Curtea de Apel Braşov a menţinut decizia instanţei inferioare, care a devenit definitivă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici