Un comisar de la Garda Financiară, arestat pentru mită

Un comisar de la Garda Financiară Braşov a fost arestat, iar altul este cercetat în stare de libertate, pentru corupţie, după ce au pretins bani de la administratorul unei societăţi pentru a nu face sesizare penală pentru evaziune fiscală, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

105 afișări
Imaginea articolului Un comisar de la Garda Financiară, arestat pentru mită

Un comisar de Gardă Financiară, arestat pentru mită (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii Cosmin Bărbuşoiu şi Gigel Ursu - comisari în cadrul Gărzii Financiare Braşov, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în 13 mai 2010, inculpaţii Bărbuşoiu Cosmin şi Ursu Gigel, în calitate de comisari ai Gărzii Financiare Braşov, în timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate comercializarea legumelor şi fructelor, cu punct de lucru în municipiul Braşov, au pretins de la administratorul societăţii (denunţător în cauză) suma de 8.000 lei din care au primit efectiv suma de 2.000 lei (în data de 13 mai 2010) şi suma de 1.000 lei (în data de 21 mai 2010). Banii au fost pretinşi şi primiţi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi şi să nu facă sesizare penală pentru evaziune fiscală.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 21 mai 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora.

Sâmbătă, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului Bărbuşoiu Cosmin pentru o perioadă de 15 zile, iar faţă de Gigel Ursu a dispus obligaţia de a nu părăsi localitatea. În urma recursului, duminică, Curtea de Apel Braşov a dispus menţinerea acestor măsuri preventive, decizia fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici