Doi contrabandişti de ţigări, reţinuţi după percheziţii în Bucureşti şi Ilfov

Doi contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi în urma a nouă percheziţii efectuate, vineri şi sâmbătă, la mai multe adrese din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, pentru destructurarea unei reţele care aducea marfă din Republica Moldova, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia Capitalei.

301 afișări
Imaginea articolului Doi contrabandişti de ţigări, reţinuţi după percheziţii în Bucureşti şi Ilfov

Doi contrabandişti de ţigări, reţinuţi după percheziţii în Bucureşti şi Ilfov (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Unul dintre cei doi este deja condamnat, tot pentru contrabandă, însă decizia instanţei nu este definitivă. În aceeaşi situaţie se află fratele acestuia, care, însă, nu a fost găsit la acţiunile de vineri şi sâmbătă, fiind căutat în continuare", au mai spus sursele citate.  

Cei doi care au primit ordonanţe de reţinere urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu propunere de arestare preventivă, se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Capitalei.

Până la această oră, poliţiştii au găsit peste 300.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. La percheziţii a fost găsită şi confiscată suma de 22.000 de lei, bani proveniţi din vânzarea ţigărilor, se mai arată în comunicat.

La sediul Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 6 au fost conduşi pentru audieri mai mulţi membri ai grupării, iar poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a activităţii lor infracţionale, potrivit Poliţiei Capitalei.

Membrii grupării aduceau ţigările din Republica Moldova, le depozitau în spaţii din judeţul Ilfov, apoi le distribuiau unor persoane care aveau rolul să le comercializeze în Bucureşti, în special în zona pieţelor din sectorul 6.

Percheziţiile au fost efectuate de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Sector 6, Poliţia Capitalei şi Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici