Doi copii din Iaşi, de 2 şi 5 ani, au fost transportaţi cu avionul la Bucureşti, intoxicaţi cu paracetamol

Doi copii cu vârste de 2 şi 5 ani, intoxicaţi cu paracetamol, au fost transportaţi în cursul nopţii de duminică spre luni de la Iaşi la Bucureşti cu avionul.

1219 afișări
Imaginea articolului Doi copii din Iaşi, de 2 şi 5 ani, au fost transportaţi cu avionul la Bucureşti, intoxicaţi cu paracetamol

Doi copii din Iaşi, de 2 şi 5 ani, au fost transportaţi cu avionul la Bucureşti, intoxicaţi cu paracetamol

Şeful UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei doi copii au fost preluaţi din Botoşani de o ambulanţă SMURD şi duşi la Iaşi, unde au fost îmbarcaţi în cursul nopţii într-un avion care i-a transportat la Bucureşti.

Copiii vor fi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

„Era necesar transportul lor pentru că sunt copii care riscă să facă insuficienţă hepatică, dar şi pentru faptul că cei doi sunt din Bucureşti, fiind în vacanţă la bunici, în Botoşani”, a spus Diana Cimpoeşu.

Conform acesteia, din informaţiile primite, cei doi copii, de 2 şi 5 ani, un băiat şi o fetiţă, ar fi consumat accidental paracetamol. Astfel, băiatul ar fi luat o doză de trei ori mai mare decât cea permisă.

„Tratamentul a început la Botoşani, iar pe timpul transportului le-a fost administrat antidotul”, a mai spus şefa UPU-SMURD Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici