Doi din cei patru militari răniţi în Afganistan au fost trimişi în Germania pentru îngrijiri

Doi din cei patru militari răniţi în atacul de duminică din Afganistan au fost transferaţi, luni, în Germania pentru analize şi îngrijiri medicale de specialitate, ceilalţi doi urmând să fie îngrijiţi în continuare în Afganistan, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

1065 afișări
Imaginea articolului Doi din cei patru militari răniţi în Afganistan au fost trimişi în Germania pentru îngrijiri

Doi din cei patru militari răniţi în Afganistan au fost trimişi în Germania pentru îngrijiri

Rănile suferite de cei patru militari răniţi în atacul de duminică nu le-au afectat organele vitale, fiind de aşteptat ca starea lor de sănătate să evolueaze favorabil.

"Soldatul Costică-Victor Tarnovschi, care a suferit plăgi superficiale fără a avea leziuni majore, urmează să fie trimis la infirmeria Batalionul Protecţia Forţei «Rechinii Albi» şi va rămâne în atenţia echipei medicale româneşti. (...) Ceilalţi trei militari au fost evacuaţi în cursul acestei dimineţi la Spitalul militar din Baza Aeriană de la Bagram, unde au fost din nou evaluaţi de medici, care l-au reţinut pe caporalul Marcel Neagu pentru o evaluare medicală detaliată şi tratament de specialitate. (...) Sublocotenentul Florin Oprea şi plutonierul Eduard-Vlad Romilă au fost evacuaţi, cu o aeronavă militară, la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale complete şi pentru îngrijiri de specialitate", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

Forţele Terestre Române asigură un medic, ofiţer de legătură la spitalul din Germania, pentru a facilita sprijinul medical acordat răniţilor şi comunicarea cu familiile acestora şi cu Ministerul Apărării Naţionale.

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici