Doi dintre militarii morţi la Cincu participaseră la misiuni în Afganistan

Caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie şi Constantin Buică, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", şi-au pierdut viaţa marţi, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu, informează MApN.

490 afișări
Imaginea articolului Doi dintre militarii morţi la Cincu participaseră la misiuni în Afganistan

Militarii morţi la Cincu sunt Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie şi Constantin Buică (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan. Caporalul Constantin Buică avea 25 de ani şi era necăsătorit", se arată într-un comunicat al MApN.

Cei trei militari răniţi, caporalii Dănuţ-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu şi Tudorică-Răzvan Plai, au fost evacuaţi imediat către spital şi, în prezent, starea lor este stabilă.

În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional se vor organiza, miercuri, ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă şi deplin respect pentru caporalii Marin Costea, Constantin Buică şi Viorel-Cristinel Antonie.

"A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii acestui eveniment grav", se mai arată în comunicat.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite, în urma unei explozii produse, marţi, în Poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov.

În 30 octombrie, un subofiţer a decedat tot la Poligonul de la Cincu, la finalul unui exerciţiu militar, Parchetul Militar derulând o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici