Doi dintre sinistraţii din Toflea s-au luat la bătaie din cauza ajutoarelor

Doi dintre sinistraţii din localitatea gălăţeană Toflea, afectată de inundaţiile produse vineri din cauza precipitaţiilor abundente, s-au luat la bătaie duminică dimineaţă, după ce unul dintre consăteni a fost acuzat de celălalt că a primit ajutoare la inundaţiile de anul trecut şi nu le-a folosit.

122 afișări
Imaginea articolului Doi dintre sinistraţii din Toflea s-au luat la bătaie din cauza ajutoarelor

Doi dintre sinistraţii din Toflea s-au luat la bătaie din cauza ajutoarelor

Duminică dimineaţă, unul dintre sinistraţi a acuzat un consătean că ar fi primit ajutoare la inundaţiile din toamna anului trecut şi că nu le-ar fi folosit pentru reconsolidarea casei.

"A fost o neînţelegere, un conflict între doi săteni. Unul l-a acuzat pe celălalt că a primit ajutoare la inundaţiile de anul trecut şi că nu le-a folosit pentru repararea locuinţei, mai mult, i-a invitat pe cei din mass-media prezenţi în comună să îi filmeze acum casa. De aici a izbucnit o ceartă generală între cei care se aflau la faţa locului. Însă conflictul a fost aplanat înainte să se producă violenţe", a afirmat comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Viorel Zaharia.

Aproximativ 500 de persoane şi peste o sută de locuinţe din localităţile gălăţene Toflea şi Brăhăşeşti au fost afectate de inundaţiile provocate de o rupere de nori, vineri seară.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că localităţile Brăhăşeşti şi Toflea sunt la poalele unor versanţi, fiind astfel expuse apelor pluviale care au rezultat în urma precipitaţiilor abundente şi care s-au revărsat în gospodăriile şi casele oamenilor.

Potrivit sursei citate, angajaţii ISU Galaţi au acţionat cu pompe pentru a evacua apa din gospodăriilor oamenilor.

Primarul din Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, a precizat că locuinţele inundate sunt aceleaşi care au fost afectate de ape şi în septembrie 2007.

Doar 15 din cele peste o sută de locuinţe inundate au afectată structura de rezistenţă şi doar trei dintre ele sunt în pericol de prăbuşire.

Potrivit unui raport preliminar al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, apele au inundat peste o sută de fântâni şi au acoperit 150 de hectare de teren agricol. Totodată, cinci podeţe din comună au fost distruse de puhoaie, iar 6,4 kilometri de drum comunal sunt acoperite de aluviuni.

Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a început deja distribuirea de ajutoare pentru sinistraţi la Toflea şi Brăhăşeşti, s-au distribuit până acum 4.800 de litri apă minerală şi câte o pâine pentru fiecare sinistrat. Din rezervele statului, vor fi împărţite în zilele următoare 10.000 de cutii de pate, 5.000 de conserve de carne, 20.000 de litri apă minerală, 2.000 de kilograme de zahăr şi 2.000 litri de ulei.

Ploile au afectat şi alte localităţi din judeţ, însă pagubele au fost mult mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici