Doi elevi, arestaţi după ce au tâlhărit o femeie pe stradă, la Huşi

Un elev de clasa a XII-a de la Seminarul Teologic din Huşi şi unul de clasa a X-a de la Liceul "Cuza Vodă" au fost arestaţi, după ce au tâlhărit o femeie pe o stradă din oraş, luându-i acesteia poşeta în care avea 470 de lei, un telefon mobil şi alte obiecte personale.

175 afișări
Imaginea articolului Doi elevi, arestaţi după ce au tâlhărit o femeie pe stradă, la Huşi

Doi elevi, arestaţi după ce au tâlhărit o femeie pe stradă, la Huşi (Imagine: Diana Iurkiewicz / Mediafax Foto)

Potrivit cercetărilor făcute de poliţiştii vasluieni, cei doi adolescenţi, unul elev în clasa a XII-a la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Gură de Aur" şi celălalt elev în clasa a X-a la Liceul "Cuza Vodă" Huşi, au tâlhărit o femeie de 53 de ani, căreia i-au luat 470 de lei, un telefon mobil şi alte obiecte personale.

Cei doi elevi, în vârstă de 18 şi 16 ani, au urmărit-o pe femeie pe o stradă din municipiul Huşi, unde iluminatul public era oprit, iar la un moment dat unul dintre ei i-a smuls poşeta din mână.

Ulterior, cei doi au fugit în direcţii diferite, iar femeia a sunat la numărul de urgenţă 112, sesizând că a fost tâlhărită.

"În urma cercetărilor desfăşurate în acest caz, poliţiştii i-au identificat pe cei doi suspecţi. De altfel, în timpul percheziţiilor domiciliare la locuinţele celor doi tineri au fost găsite telefonul mobil şi alte obiecte personale sustrase din poşeta victimei, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 1.070 lei", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reţinuţi iniţial de poliţişti, cei doi adolescenţi au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Huşi, instanţa luând decizia ca elevii să fie cercetaţi în libertate. Anchetatorii au făcut însă recurs la Tribunalul Vaslui, magistraţii dispunând măsura arestării preventive pentru 19 zile a adolescentului de 16 ani pentru tâlhărie, şi arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a adolescentul de 18 ani, pentru complicitatea la tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici