Doi greci au încercat să iasă din ţară cu un bătrân mort. A fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă în cazul cetăţeanului grec al cărui cadavru a fost descoperit, sâmbătă dimineaţă, pe bancheta din spate a unui autoturism, în Vama Albiţa, cei doi ocupanţi ai maşinii spunându-le vameşilor că bărbatul doarme.

28 afișări

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui a sesizat atât Serviciul de Medicină Legală Vaslui, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, după ce a întocmit dosar penal în cazul morţii suspecte a bătrânului în vârstă de 83 de ani, din Grecia, al cărui cadavru a fost găsit pe bancheta din spate a unui autoturism în timpul controlului făcut, sâmbătă dimineaţă, în Vama Albiţa.

Potrivit poliţiştilor de frontieră vasluieni, maşina în care se afla bătrânul era condusă de ginerele acestuia, iar pe scaunul din dreapta-faţă se afla fiica grecului decedat.

"Cei doi soţi ne-au mărturisit că au încercat să poarte o discuţie cu tatăl femeii, moment în care au constatat că acesta este decedat. Cetăţenii greci susţin că nu au declarat decesul până la controlul vamal deoarece nu au găsit nicio unitate sanitară pe traseul pe care l-au parcurs. Deocamdată, până la efectuarea necropsiei de către medicii legişti, nu se cunosc cauzele decesului, cei doi soţi afirmând că bătrânul avea unele afecţiuni medicale", a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Autorităţile vamale vasluiene au sesizat şi Ambasada Greciei din România în vederea repatrierii bătrânului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui declara, sâmbătă dimineaţă, că iniţial cei doi ocupanţi ai maşini au susţinut că bătrânul doarme, după care au spus că bărbatul ar fi murit înainte de a ajunge în vamă, între localităţile Tecuci şi Albiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici