Doi membri ai clanului Corduneanu, în arest la domiciliu, după ce ar fi şantajat un om de afaceri: Interlopii îl ameninţau cu moartea

Doi membri ai clanului Corduneanu au fost plasaţi în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că au şantajat timp de trei luni un om de afaceri din Iaşi. Aceştia i-ar fi cerut 20.000 de lei şi îl ameninţau cu moartea, prin mesaje.

930 afișări
Imaginea articolului Doi membri ai clanului Corduneanu, în arest la domiciliu, după ce ar fi şantajat un om de afaceri: Interlopii îl ameninţau cu moartea

Doi membri ai clanului Corduneanu, în arest la domiciliu, după ce ar fi şantajat un om de afaceri: Interlopii îl ameninţau cu moartea

Potrivit IPJ Iaşi, un bărbat de 41 de ani din Iaşi a fost ameninţat cu moartea, în repetate rânduri, prin mesaje.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu data de 1 august a.c., un bărbat de 36 de ani, cu sprijinul unui alt bărbat, de 31 de ani, i-ar fi transmis, în mod repetat, mesaje de ameninţare unui bărbat, de 41 de ani, cu scopul de a-l determina să îi remită, fără drept, 20.000 de lei, în urma unei promisiuni pe care acesta ar fi făcut-o de a-i împrumuta banii", se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi bărbaţi ar fi membri ai clanului Corduneanu, iar cel ameninţat este un om de afaceri din oraş, care a avut discuţii cu unul dintre cei doi, care i-ar fi cerut împrumut 20.000 de lei.

În cele din urmă, vâzând că mesajele de ameninţare nu se opresc, omul de afaceri s-a dus la poliţie. În urma denunţului său, poliţistii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru şantaj şi au descins acasă la cei doi.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat două percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. (...) În urma percheziţiilor au fost ridicate mijloace materiale de probă. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie a.c., bărbatul de 36 de ani, bănuit de şantaj, şi bărbatul de 31 de ani, cercetat pentru complicitate la şantaj, au fost reţinuţi de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore", a mai anunţat IPJ Iaşi.

Cei doi au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Iaşi, iar judecătorii au decis arestarea la domiciliu a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici