Doi mineri blocaţi în subteran au supravieţuit nouă zile cu ajutorul cafelei

  • Doi mineri care au petrecut nouă zile blocaţi într-o mină de zinc prăbuşită din Coreea de Sud şi care se hrăneau cu cafea instant au fost salvaţi.
  • Se crede că bărbaţii, în vârstă de 62 şi 56 de ani, au reuşit să facă un foc şi să improvizeze un cort din plastic.
  • Cei doi se află într-o stare stabilă.
1521 afișări
Imaginea articolului Doi mineri blocaţi în subteran au supravieţuit nouă zile cu ajutorul cafelei

Cei doi mineri au rămas blocaţi la aproape 200 de metri sub pământ după ce o parte din mina de zinc în care lucrau s-a prăbuşit pe 26 octombrie în Bonghwa, în estul ţării.

Ei au fost în cele din urmă salvaţi în noaptea de 4 noiembrie - la mai mult de nouă zile de la începutul calvarului lor. Ambii au reuşit să iasă din mină şi au fost duşi la un spital local. Medicul lor a declarat că cei doi ar trebui să se recupereze complet, potrivit BBC.

Preşedintele Yoon Suk-yeol a calificat salvarea lor drept "cu adevărat miraculoasă".

"Vă mulţumesc şi vă mulţumesc din nou pentru că v-aţi întors în siguranţă de la răscrucea dintre viaţă şi moarte", a scris el pe Facebook.

Autorităţile au declarat că minerii au supravieţuit bând apă care a căzut din tavan şi folosind ca hrană pudră de amestec de cafea instant.

Operaţiunea de salvare a început joi, când lucrătorii de urgenţă au forat o gaură şi au introdus o mică cameră de luat vederi în încercarea de a-i localiza pe mineri, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici