Doi morţi şi trei răniţi după ce o maşină a căzut într-o râpă

Două persoane au murit, iar alte trei, între care doi copii, au fost rănite în urma unui accident petrecut, luni seară, în localitatea maramureşeană Preluca Veche, unde maşina în care se aflau a căzut într-o râpă adâncă de 200 de metri.

48 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi trei răniţi după ce o maşină a căzut într-o râpă

Doi morţi şi trei răniţi după ce o maşină a căzut într-o râpă (Montaj foto)

Accidentul a fost anunţat prin serviciul de urgenţă 112 chiar de către unul dintre copiii aflaţi în maşină, în vârstă de zece ani.

Comisarul Ion Cârlig de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Maramureş a declarat că maşina a căzut în râpă cel mai probabil din cauza lipsei de experienţă a femeii aflate la volan.

Aceasta circula pe un drum comunal, aflat într-o zonă accidentată de pe Dealul Prelucilor, iar la un moment dat i s-ar fi blocat motorul.

"Accidentul a avut loc pe un drum în rampă, cu un grad de înclinaţie de circa 15-20 de grade. Potrivit primelor concluzii ale anchetei, tragedia a fost cauzată de lipsa de experienţă. Martorii au spus că motorul maşinii s-ar fi oprit, iar conducătoarea auto, în momentul în care a încercat să pornească de pe loc, a scăpat maşina înapoi. A manevrat greşit volanul şi a plonjat în râpă circa 200 de metri", a declarat comisarul Ioan Cârlig.

Potrivit martorilor, în maşina care s-a dezmembrat în timpul rostogolirii în râpă se mai aflau, pe lângă femeia de la volan, mama şi sora acesteia şi doi copii, în vârstă de zece şi 12 ani, ai celor două surori.

Medicul Alina Pop de la Serviciul de Ambulanţă Baia Mare a spus că două dintre victime, femeia de la volan şi mama sa, aflată pe scaunul din dreapta, au murit pe loc, iar celelalte trei au suferit leziuni destul de grave.

"Cele trei victime au plăgi escoriate multiple, traumatisme multiple, dar sunt stabile din punct de vedere hemodiamic", a declarat medicul Alina Pop.

La locul accidentului au intervenit echipajele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Ambulanţei. Intervenţia a fost extrem de dificilă, pompierii fiind nevoiţi să coboare pe frânghii în râpă ca să poată aduce victimele lângă drum şi să le poată preda medicilor de la Ambulanţă.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili dacă accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni sau a fost vorba despre o manevră greşită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici