Doi muncitori au murit în urma unui accident produs la Electrocentrale Galaţi

Doi muncitori şi-au pierdut viaţa vineri, în timp ce lucrau la dezafectarea unei hale din cadrul Electrocentrale Galaţi, după ce au căzut de la aproximativ 15 metri, inspectorii de muncă stabilind că aceştia nu se asiguraseră pentru lucrul la înălţime, a declarat şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

441 afișări
Imaginea articolului Doi muncitori au murit în urma unui accident produs la Electrocentrale Galaţi

Doi muncitori au murit în urma unui accident produs la Electrocentrale Galaţi (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Potrivit lui Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, cei doi muncitori aparţineau unei firme din Vâlcea care efectua lucrări de dezafectare a unui utilaj metalic din cadrul societăţii Electrocentrale Galaţi şi tăiau barele metalice, operaţiunea fiind făcută la înălţime, fără ca muncitorii să fie însă asiguraţi în mod corespunzător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La un moment dat, cei doi au tăiat elementele metalice de prindere ale utilajului, iar acesta s-a prăbuşit, antrenându-i în cădere şi pe cei doi muncitori, de la o înălţime de aproximativ 15 metri, a spus Petrea.

Aceeaşi sursă a precizat că cei doi muncitori şi-au pierdut viaţa, la ora transmiterii acestei ştiri inspectorii de muncă făcând cercetări la faţa locului pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc accidentul de muncă.

Cele două victime sunt din judeţul Vâlcea şi au 23 şi 34 de ani, a mai spus Petrea, care a adăugat că inspectorii de muncă vor întocmi dosarul accidentului de muncă, pe care îl vor înainta apoi procurorilor spre soluţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici