Doi muncitori care reparau o barjă au murit din cauza emanaţiilor de gaze

Doi muncitori care efectuau lucrări de reparaţii la o barjă aflată în Portul Galaţi şi-au pierdut viaţa, joi după-amiază, într-un accident de muncă, după ce au leşinat în interiorul barjei, din cauza emanaţiilor de gaze.

284 afișări
Imaginea articolului Doi muncitori care reparau o barjă au murit din cauza emanaţiilor de gaze

Doi muncitori care reparau o barjă au murit din cauza emanaţiilor de gaze (Imagine: Lucian Alecu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, cei doi bărbaţi, având vârste de 35 şi, respectiv, 48 de ani, angajaţi ai Navrom Reparaţii Galaţi, lucrau la sudarea unor capace, iar la un moment dat unul dintre ei ar fi scăpat un obiect în fundul dublu al barjei şi ar fi mers să-l recupereze.

Pentru că a văzut că muncitorul care intrase nu se mai întoarce, colegul său a coborât, de asemenea, în interiorul barjei.

Lipsa celor doi muncitori a fost sesizată de către ceilalţi angajaţi, care au solicitat ajutorul la Serviciul unic de urgenţă 112.

Pentru că paramedicii SMURD care au încercat să coboare în interiorul barjei pentru a-i recupera pe cei doi nu au reuşit să ducă la bun sfârşit operaţiunea din cauza gazelor, a fost solicitată intervenţia pompierilor, care au venit cu aparate izolante.

Ulterior, pompierii au pătruns în barjă după ce au decupat o parte din aceasta, cadavrele celor doi fiind găsite lângă scările pe care încercau să urce.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a declanşat o anchetă

"Cei doi angajaţi, unul de 35 şi altul de 48 de ani, lucrau pentru scoaterea unor capace, misiunea lor fiind aceea de a verifica dacă în pereţii dubli ai barjei existau reziduuri. Unui dintre ei a scăpat o unealtă între cei doi pereţi şi a coborât să o recupereze. Fiind vorba despre un mediu toxic, acesta s-a sufocat. În ajutorul său a intervenit colegul de lucru. Cei doi nu au putut fi salvaţi, cadavrele lor fiind recuperate de către forţele de intervenţie", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Acesta a mai precizat că a fost declanşată o anchetă la care participă, pe lângă inspectorii de muncă, şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici