Video FOTO, VIDEO | Doi oameni, BLOCAŢI în maşină în Sinaia/ Grindină de mărimea oului de prepeliţă în Teleorman. Mii de oameni fără curent în Argeş, inundatii în Prahova şi Dâmboviţa

Doi oameni au rămas blocaţi în maşină, miercuri seara, pe o stradă din Sinaia, după ce autoturismul nu a mai putut înainta din cauza precipitaţiilor care au inundat carosabilul. Pe Valea Prahovei, doi copaci au căzut peste o maşină, dar nimeni nu a fost rănit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3319 afișări

Potrivit ISU Prahova, doi copaci au cedat, în urma furtunii de miercuri, în zona de serpentine Posada, de pe Valea Prahovei, şi au căzut peste un autoturism.

„Intervenim pe Posada, unde doi copaci au avariat un autoturism, au căzut peste maşină. Nimeni nu a fost rănit. Intervenim pentru degajare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Vasiloae a mai spus că o maşină a rămas blocată în apă, în Sinaia, sub podul de cale ferată, din caza ploii abundente care a inundat străzile. Două persoane care erau în maşină, au rămas blocate, dar nu sunt rănite.

De miercuri după amiază, de la ora 16 şi până joi, la ora 10, judeţul Prahova se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Acoperişurile a cinci case au fost luate parţial de vântul puternic, miercuri, în localitatea clujeană Chinteni, iar cablurile electrice s-au rupt şi atârnă de asfalt, provocând scântei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că acoperişurile a cinci gospodării din localitatea Chinteni, de pe strada Ion Creangă, au fost avariate, fiind luate parţial de vânt.

”Nu au fost victime. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de intervenţie, un ofiţer şi nouă subofiţeri”, potrivit ISU Cluj.

Gospodăriile erau situate în partea superioară a unui deal, zonă în care vântul a bătut cu mai multă putere.

De asemenea, în alte două localităţi, Jucu de Sus şi Turda, la numărul de urgenţă 112 s-a semnalat că mai multe cabluri s-au rupt, atârnă de pământ şi provoacă scântei. Mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren pentru a remedia defecţiunile.

Judeţul Cluj este, miercuri, sub avertizare cod galben, meteorologii semnalând vânt puternic şi ploi torenţiale.

Mai multe maşini au fost avariate, miercuri, în municipiul Turnu Măgurele, jud. Teleorman, în urma unei furtuni puternice în timpul căreia a căzut grindină de mărimea unui ou de prepeliţă. În Novaci, judeţul Gorj, grindina s-a aşternut pe străzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Furtuna puternică, însoţită de grindină, a distrus parbrizele unor maşini parcate în Turnu Măgurele. Oamenii au reuşit să se adăpostească din calea bucăţilor de gheaţă, astfel că nu au fost înregistrate victime.

“În urma căderii de precipitaţii cu grindină destul de mare se pare că au fost sparte mai multe parbrize ale unor autoturisme, dar noi nu am fost solicitaţi să intervenim la astfel de cazuri. Nu au fost urgenţe care să pună în pericol viaţa oamenilor. Noi nu am avut pe 112 solicitări de urgenţe din cauza grindinei căzute la Turnu Măgurele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Şi în judeţul Gorj, în Novaci, a căzut grindină, care s-a aşternut pe asflat, iar oamenii dau dat-o la o parte cu lopeţi, ca pe zăpadă, iarna.

Judeţele Teleorman şi Gorj se află sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate până joi, la ora 21.00.

 

Peste 3.000 de oameni nu au curent electric, miercuri seara, din cauza ploilor torenţiale, în judeţul Argeş, iar în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Prahova, pompierii au fost solicitaţi să intervină în Băicoi, Vălenii de Munte şi Sinaia, localităţi unde, în urma unei ploi torenţiale, mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate după ploile torenţiale din ultimele ore.

În judeţul Argeş, 3.230 de consumatori nu au curent electric, la ora transmiterii acestei ştiri, deranjamentele fiind înregistrate în Curtea de Argeş, Costeşti, Câmpulung şi Topoloveni, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au fost solicitaţi să intervină şi în comuna Slobozia unde, din cauza vântului, o tablă a fost smulsă de pe acoperiş, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 8 metri.

Şi în Dâmboviţa au fost efecte ale furturnii, mai mulţi arbori au fost smulşi de vânt şi au căzut pe carosabil din comunele Ludeşti, în Moroeni, şi în Voineşti.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din două gospodării din Fieni şi Ulmi, iar în Târgovişte, pe strada Petru Cercel, Detaşamentul de pompieri Târgovişte a intervenit pentru scoaterea unui autoturism rămas blocat în apa strânsă pe carosabil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici