Doi pensionari s-au sinucis, fiind înştiinţaţi că aveau de returnat 41.000 lei din pensie

Doi pensionari, soţ şi soţie, din Harghita au fost găsiţi spânzuraţi în magazia locuinţei lor, ei lăsând un bilet de adio, iar poliţiştii spun că s-a stabilit că bărbatul a încasat sume necuvenite la pensie, în valoare de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor.

1457 afișări
Imaginea articolului Doi pensionari s-au sinucis, fiind înştiinţaţi că aveau de returnat 41.000 lei din pensie

Doi pensionari s-au sinucis, fiind înştiinţaţi că aveau de returnat 41.000 lei din pensie (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Cei doi pensionari din localitatea harghiteană Bălan au fost găsiţi spânzuraţi luni seară, în magazia locuinţei lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, cei doi au lăsat un bilet de adio în care cereau scuze copiilor pentru gestul făcut.

Filip a declarat corespondentului MEDIAFAX că pensionarul, în vârstă de 54 de ani, a încasat în ultimii şapte ani sume necuvenite la pensie, în valoare totală de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor.

Şefa Casei de Pensii Harghita, Ban Katalin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la data stabilirii pensiei bărbatului, acesta a prezentat o adeverinţă de angajat care era falsă.

"În urma unei sesizări, am aflat că o firmă din Harghita a eliberat mai multe adeverinţe de angajat false, între care şi victimei. Ne-am adresat pentru reconfirmare unităţii respective, care ne-a transmis că bărbatul nu a fost angajat, în perioada menţionată în adeverinţă, la firmă", a declarat Ban.

Potrivit acesteia, în urma acestei informări, instituţia a decis că bărbatul are de returnat peste 41.000 de lei.

La rândul lor, surse din Poliţia harghiteană au declarat că un fost angajat al firmei respective, care între timp a murit, a eliberat mai multe adeverinţe de angajat în fals.

Primarul din Bălan, Brezovsky Gyorgy, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că pensionarii au lăsat o scrisoare de adio de cinci pagini în care îşi motivează decizia prin faptul că nu au vrut să fie "o povară pe capul copiilor lor".

Potrivit edilului, cei doi au scris clar că s-au sinucis din cauza deciziei de returnare a pensiei necuvenite.

Totodată, Brezovsky a spus că cei doi şi-au pregătit inclusiv hainele de înmormântare, iar nodurile de la spânzurătoare au fost făcute în mod profesionist, bărbatul fiind alpinist în tinereţe.

Poliţiştii fac verificări pentru a vedea dacă de adeverinţe false au mai beneficiat şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici