Doi poliţişti din Braşov, arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Doi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Braşov au fost arestaţi preventiv, duminică seară, pentru 15 zile, după ce au fost prinşi în flagrant, în timp ce transportau peste 5.500 de pachete cu ţigări de contrabandă.

79 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti din Braşov, arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Doi poliţişti din Braşov, arestaţi pentru contrabandă cu ţigări (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Flagrantul a fost organizat sâmbătă, pe DN11, în dreptul Popasului Cărpioara, pe drumul Braşov - Bacău, de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Braşov şi Covasna sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Braşov.

Autoturismul în care se aflau cei doi agenţi de poliţie împreună cu soţia şi prietena, a fost oprit de poliţişti, iar la percheziţia autoturismului au fost găsite, în portbagaj şi în spaţiul pentru roata de rezervă, 5.503 pachete cu ţigări de provenienţă din Republica Moldova, fără documente de origine, potrivit Sandei Mateş, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

"S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecţi, iar ieri seara (duminică seara - n.r.) au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile a celor doi agenţi de poliţie, iar pentru celelalte două persoane s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea", a spus Mateş, luni, într-o conferinţă de presă.

În ziua organizării flagrantului, cei doi poliţişti, însoţiţi de soţia primului şi de prietena celui de al doilea, se aflau în două autoturisme în localitatea Gherăeşti, (Neamţ), de unde din portbagajul unui autoturism condus de un alt învinuit, M.C.P., au încărcat o cantitate de ţigări ce nu aveau aplicat timbru fiscal de către autorităţile române şi apoi au plecat spre Braşov.

"După constatare, cei patru au fost duşi sub escortă la sediul Parchetului Tribunalului Braşov, unde autoturismele au fost sigilate şi indisponibilizate, iar învinuiţii au fost audiaţi de procurorul competent", a spus comisar-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

De asemenea, cei doi poliţişti, F. C. (35 de ani) şi E. M. (26 de ani), au fost suspendaţi din poliţie pe perioada arestului preventiv.

Totodată, duminică, poliţişti de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov au făcut o percheziţie la domiciliul poliţistului F.C., dar şi în două locuinţe din Gherăeşti, unde au găsit circa 1.800 de pachete cu ţigări.

"Sesizarea primară a aparţinut Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov- Serviciul Investigarea Fraudelor, care s-a sesizat cu privire la activităţi de contrabandă cu ţigări din municipiului Braşov, de către cetăţeanul moldovean M.V., rezultând ulterior legătura acestuia din urmă cu cei doi poliţişti, în sensul activităţilor ilicite", a mai spus Liviu Naghi.

Procurorii au făcut recurs la decizia Tribunalului Braşov, solicitând arestarea preventivă pentru 29 de zile a suspecţilor şi nu pentru 15 zile, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Braşov.

La rândul său, denunţătorul M. V. a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, conform unei hotărâri a Judecătoriei Braşov a admis propunerea Parchetului Judecătoriei Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici