Doi poliţişti au fost reţinuţi după percheziţiile de joi într-un dosar de criminalitate organizată

  • Doi poliţişti au fost reţinuţi după percheziţiile de joi într-un dosar de criminalitate organizată.
  • Cei doi sunt bănuiţi că au sprijinit activitatea unei grupări de crimă organizată şi au încercat să intervină în pretinsa muşamalizare a unei tentative de omor.
209 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti au fost reţinuţi după percheziţiile de joi într-un dosar de criminalitate organizată

Doi poliţişti reţinuţi după percheziţiile de joi într-un dosar de criminalitate organizată

După percheziţiile de joi, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vaslui şi Braşov, cei doi poliţişti au fost audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri merg în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DGA, din investigaţii a rezultat că cei doi poliţişti au sprijinit activitatea unei grupări de crimă organizată, încercând, totodată, să intervină în pretinsa muşamalizare a unei tentative de omor.

Astfel, unul dintre cei doi suspecţi, la data comiterii faptelor comisar de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, în calitate de membru al unei grupări care se ocupa de paza cluburilor din Bucureşti, a iniţiat o relaţie de colaborare cu liderul grupării infracţionale, iar împreună cu acesta, pentru obţinerea de profituri financiare şi ,,albirea” provenienţei ilicite a acestora, a întreprins demersuri pentru deschiderea şi administrarea în fapt a două case de pariuri sportive, ce funcţionau de drept ca puncte de lucru ale unei societăţi comerciale coordonate de către liderul grupării.

De asemenea, poliţistul acorda ,,consiliere juridică” atunci când liderul grupului sau alţi membri erau implicaţi în comiterea unor infracţiuni.

Printre infracţiunile pentru care este cercetat liderul grupării se află şi instigarea unor membri ai grupului pe care îl conducea la săvârşirea unor acte de violenţă asupra unei persoane care le-a denunţat activităţile infracţionale. Astfel, pentru a-l intimida, liderul i-a pus pe cei doi să acţioneze cu violenţă asupra denunţătorului, fapt consumat la data de 9 ianuarie 2020, la o adresă din Bucureşti, unde denunţătorul a fost atras şi unde a primit lovituri cu o sabie, în urma cărora a suferit leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viaţa.

Cazul a fost preluat spre cercetare poliţienească iar ulterior, în perioada ianuarie – aprilie 2020, cel de-al doilea poliţist suspect în cauză, având calitatea de comisar şef de poliţie, a primit pentru sine suma de 5000 de euro de la membrii grupării, pe care i-a lăsat să creadă că ar avea influenţă asupra unui procuror sau judecător, promiţând că îi va determina pe aceştia să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă faţă de autorul tentativei la omor.

În urma percheziţiilor la cei doi poliţişti au fost identificate diferite bunuri şi înscrisuri utile probatoriului în cauză.

În aceeaşi cauză, 30 de percheziţii au avut loc joi în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vaslui şi Braşov. Gruparea vizată se ocupa, printre altele, de proxenetism, camătă, spălare de bani, dar controla şi cluburi de noapte din Capitală şi vindea la preţuri mari măşti şi dezinfectanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici