Doi pui de urs, loviţi mortal de un tren în Harghita

Doi pui de urs au fost loviţi mortal, sâmbătă, de un tren în zona podului de pe Valea Gârbea, judeţul Harghita.

860 afișări
Imaginea articolului Doi pui de urs, loviţi mortal de un tren în Harghita

Doi pui de urs, loviţi mortal de un tren în judeţul Harghita

Autorităţile din Harghita au anunţat că în zona podului de pe Valea Gârbea din comuna Lunca de Sus, un tren a lovit mortal doi pui de urs.

Jandarmii au fost trimişi la faţa locului până când vor fi ridicaţi puii de urs, având în vedere că în zonă nu a fost găsită şi ursoaica.

În urmă cu câteva zile, un urs a fost lovit de maşină, în judeţul Harghita, şi a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Din cauza lipsei de reacţie, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului de Harghita. Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a scris pe Facebook un mesaj prin care cerea o „descentralizare urgentă” a măsurilor care trebuie luate în cazuri cum a fost cel de la Praid, astfel încât deciziile să poată fi luate la nivel local.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urşi,
tren,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici