Doi răniţi în urma bombardamentelor din estul Ucrainei. Kievul şi rebelii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului

Cel puţin două persoane au fost rănite, iar altele sunt în stare de şoc în urma unui atac asupra unei grădiniţe din regiunea ucraineană Lugansk, anunţă autorităţile de la Kiev, atribuind atacul insurgenţilor separatişti proruşi, în timp ce rebelii acuză Ucraina de încălcarea armistiţiului.

3901 afișări
Imaginea articolului Doi răniţi în urma bombardamentelor din estul Ucrainei. Kievul şi rebelii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului

Doi răniţi în urma bombardamentelor din estul Ucrainei. Kievul şi rebelii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului

UPDATE: Ministrul ucrainean de Externe a comentat despre bombardamentul de azi. 

"Satul ucrainean Stanytsia Luhanska a fost bombardat cu arme grele din teritoriul ocupat al Donbasului. Infrastructura civilă a fost avariată. Facem apel la toţi partenerii să condamne rapid această încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia, pe fondul unei situaţii de securitate deja tensionate."

"Joi dimineaţă, forţele de ocupaţie ruse au deschis focul asupra localităţii Staniţia Luhanska, iar obuzele au lovit o grădiniţă în care erau copii. În urma atacului au fost rănite două educatoare", anunţă Comandamentul Forţelor Ucrainene, conform agenţiei Ukrinform. Autorităţile ucrainene susţin că insurgenţii separatişti proruşi au încălcat de nouă ori armistiţiul în ultimele 24 de ore.

În schimb, Ian Leşcenko, liderul grupului insurgent separatist din Lugansk, susţine că serviciile de securitate ucrainene încalcă armistiţiul. "În ultimele 24 de ore, situaţia de pe linia de contact s-a agravat semnificativ. Adversarul, pe baza ordinelor directe primite de la conducerea politico-militară de la Kiev, încearcă să agraveze conflictul. Le cerem observatorilor internaţionali să ia act de acţiunile agresive ale militanţilor susţinuţi de Kiev şi să adopte măsuri imediate pentru împiedicarea vărsării de sânge în Donbas", a declarat Ian Leşcenko, potrivit agenţiei Tass.

Insurgenţii proruşi susţin că serviciile de securitate ucrainene au bombardat în cursul nopţii comunităţile Zolotoie-5, Sokolniki, Veselenkoye şi Nizhneye Lozovoye.

Kremlinul a anunţat miercuri că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că proiectul Dumei de Stat privind recunoaşterea independenţei regiunilor ucrainene Lugansk şi Doneţk nu este în conformitate cu Acordul de la Minsk.

Administraţia de la Kiev şi insurgenţii separatişti proruşi se acuză reciproc în mod frecvent de încălcarea armistiţiului aflat în vigoare în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk. Bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei este de aproximativ 14.000 de morţi. Rusia este acuzată că le oferă susţinere insurgenţilor separatişti proruşi, dar Administraţia de la Moscova respinge acuzaţiile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici