Doi români au plantat cânepă pe şase hectare. La recoltare, s-a găsit însă cannabis

  • Doi bărbaţi din judeţul Dâmboviţa au plantat cânepă pe şase hectare de pământ pentru a obţine ulei utilizat în scopuri terapeutice.
  • Poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii şi au găsit o cantitate impresionantă de cannabis care fusese recoltat cu ajutorul unor zilieri.
5106 afișări
Imaginea articolului Doi români au plantat cânepă pe şase hectare. La recoltare, s-a găsit însă cannabis

Doi români au plantat cânepă pe şase hectare. Pentru recoltarea ei au folosit zilieri

Doi bărbaţi din judeţul Dâmboviţa au plantat cânepă pe şase hectare de pământ pentru a obţine ulei utilizat în scopuri terapeutice. Poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii şi au găsit o cantitate impresionantă de cannabis care fusese recoltat cu ajutorul unor zilieri.

Potrivit DIICOT, în primăvara anului 2020, cei doi au înfiinţat, pe raza judeţului Dâmboviţa, o plantaţie de cânepă, pe o suprafaţă de aproximativ şase hectare, în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum. În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se lucrători zilieri de pe raza localităţii în care se afla cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locuri din judeţele Ilfov şi Prahova.

Joi, procurorii au făcut mai multe razii în urma cărora au găsit cantităţi importante de cannabis.

„Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova, în urma cărora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător”, au anunţat reprezentanţii DIICOT.

Vineri, Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea la domiciliu a unui inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Celălalt se află sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Cultivarea cânepii pentru ulei medicinal este legală în România, nu însă şi a cannabisului, planta care conţine şi substanţa THC, interzisă în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici