Doi români, ucişi în Bolivia în 2009 de traficanţii de droguri

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise la Santa Cruz, în anul 2009 şi în prima lună a lui 2010, în ceea ce a fost calificat de poliţiştii bolivieni drept "reglări de conturi" între reţele de traficanţi de droguri, în două dintre cazuri fiind vorba de cetăţeni români, potrivit cotidianului La Razon.

64 afișări
Imaginea articolului Doi români, ucişi în Bolivia în 2009 de traficanţii de droguri

Doi români, ucişi în Bolivia în 2009 de traficanţii de droguri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, 38 de persoane au fost asasinate în 2009 în situaţii confuze, calificate de poliţişti drept "reglări de conturi" ale traficanţilor de droguri. Unul dintre aceste cazuri a fost soluţionat până în prezent, poliţiştii stabilind că este vorba despre mafia traficanţilor de droguri.

Între cei asasinaţi se numără 16 bolivieni, 11 brazilieni, doi columbieni, doi români, un rus şi un cetăţean din Mali.

Dintre cele 33 de cazuri petrecute în 2009, unul singur a fost rezolvat. Este vorba despre o situaţie în care un tânăr de 35 de ani şi fiul său în vârstă de doar un an şi jumătate au fost împuşcaţi mortal, în timp ce se pregăteau să ajungă la domiciliul lor din Santa Cruz de la Sierra.

Aceştia au fost executaţi de un asasin plătit, cetăţean columbian cu dublă identitate. Columbianul le-a spus anchetatorilor că a primit 4.000 de dolari pentru a comite crima şi că se ocupă cu aşa ceva de mai bine de 25 de ani.

Celor 33 de asasinate din 2009 li se adaugă alte 5, comise în luna ianuarie. Într-unul dintre cazuri, petrecut la 19 ianuarie, au fost ucise trei persoane - doi străini şi o altă persoană rămasă neidentificată.

Poliţia boliviană anchetează în continuare aceste cazuri. Directorul FELCN (Forţele Speciale pentru Lupta împotriva Traficului de Droguri), colonelul Felix Molina, a declarat că aceste reglări de conturi au loc în situaţiile în care victimele nu îşi îndeplinesc promisiunile faţă de traficanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici