Doi soţi, prieteni de familie cu bătrâna jefuită de peste 90.000 de lei din Târgovişte, au fost reţinuţi

Două persoane, soţ şi soţie, care au însoţit-o la bancă pentru a scoate bani pe femeia de 73 de ani, jefuită de peste 90.000 de lei, au fost reţinuţi, joi dimineaţă, de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgovişte, sub acuzaţia de complicitate la tâlhărie.

591 afișări
Imaginea articolului Doi soţi, prieteni de familie cu bătrâna jefuită de peste 90.000 de lei din Târgovişte, au fost reţinuţi

Doi soţi, prieteni de familie cu bătrâna jefuită de peste 90.000 de lei din Târgovişte, au fost reţinuţi (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, după audieri, procurorii au decis să emită ordonanţe de reţinere pe numele bărbatului şi al femeii care au însoţit-o la bancă pe femeia care a scos banii.

Cei doi soţi au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Târgovişte cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocaţii celor doi susţin că totul a fost pus la punct de către agresorul de 32 de ani, care este fratele femeii reţinute şi care ar fi ascultat discuţiile dintre victimă şi presupuşii săi complici.

"Timp de câteva ore, anchetatorii i-au audiat pe cei doi presupuşi complici ai atacatorului, femeia fiind chiar sora acestuia, iar datele noastre arată că acesta ar fi ascultat discuţia dintre soţi şi victimă, punând la punct planul tâlhăriei", a declarat Corneliu Stan, unul dintre avocaţi.

De asemenea, suspecţii spun că sunt nevinovaţi.

"Nu suntem vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat, nu suntem complici. El a auzit discuţiile şi ulterior a pus la cale acest plan. Noi nu avem nicio legătură", a spus bărbatul.

În prezent, poliţiştii continuă cercetările pentru găsirea tânărului de 32 de ani, din Bucureşti. Acesta este recidivist şi a mai fost arestat pentru tentativă de tâlhărie.

Femeia tâlhărită, însă, susţine că, în momentul în care bărbatul a oprit maşina pentru a se duce să-şi cumpere piese de la un magazin auto, acesta i-a spus, în mod dubios, să lase neapărat geamurile deschise la maşină "ca să intre aer".

"A oprit maşina şi a zis că se duce să ia o piesă pentru maşina neagră. Eu l-am întrebat atunci de ce nu mergem la notariat, iar el mi-a zis că mai este destul timp, mai este o oră. A oprit maşina, ne-a dat ţigări şi ne-a zis, mie şi soţiei lui: «staţi aici şi fumaţi până vin eu ca să iau piesa». Apoi a spus: «lăsaţi geamurile deschise ca să aveţi aer», la care eu am spus «doamne fereşte, dacă vine cineva să ne fure», iar el a răspuns: «lasă, dragă, că nu e nimeni». După ce a plecat, eu fumam din ţigară, iar soţia lui făcea socoteala la bani pe telefon, în timp ce geanta mea era între ea şi mine, geanta ei fiind la picioarele ei. Când a băgat ăla mâna, eu nu l-am văzut că eram cu faţa spre ea, dar mi-a dat cu spray în ochi numai mie, ei nu i-a dat cu spray. Au fost complici cu autorul, eu aşa cred", a declarat Săndica Nuţu.

Femeia, în vârstă de 73 de ani, din Târgovişte, a fost atacată, miercuri, de un bărbat care i-a furat o geantă cu peste 90.000 de lei, bani pe care îi scosese de la o bancă din Târgovişte, agresorul fiind apoi urmărit cu maşina de serviciu de un poliţist aflat în zonă. În cele din urmă banii au fost recuperaţi, dar atacatorul, un bucureştean de 32 de ani, recidivist, a reuşit să fugă.

Din primele cercetări a reieşit că femeia, însoţită de doi prieteni de familie, soţ şi soţie, a scos o sumă de bani de la o bancă din centrul municipiului Târgovişte. După ce au plecat de la bancă, bărbatul care o însoţea a invocat că trebuie să oprească la un magazin auto pentru a cumpăra piese pentru maşină, iar după ce autoturismul a fost oprit, la geamul unde era femeia care scosese bani de la bancă a apărut un tânăr cu ochelari şi îmbrăcat în negru care i-a pulverizat spray în faţă, luându-i femeii geanta cu bani şi fugind cu un autoturism.

Incidentul a fost văzut de un poliţist aflat în zonă, care l-a urmărit pe tânăr, iar la un moment dat pe bulevardul Unirii i-a blocat calea cu maşina de serviciu, a coborât din autoturism şi a tras un foc de armă spre maşina hoţului. Ulterior, agresorul l-a lovit cu maşina pe poliţist, rănindu-l. Atacatorul a abandonat apoi maşina şi a fugit fără să ia însă cu el banii furaţi.

Suspectul în cazul tâlhăriei de la Târgovişte căutat de poliţişti este bucureşteanul Marius Marian Dragne, de 32 de ani, recidivist, având la activ şi o tentativă de tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici