Doi studenţi, condamnaţi la închisoare pentru că şi-au abandonat copilul nou-născut la marginea unei păduri

Doi studenţi din Ploieşti, trimişi în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor după ce şi-au abandonat copilul la marginea unei păduri, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, bebeluşul fiind preluat de bunici.

265 afișări
Imaginea articolului Doi studenţi, condamnaţi la închisoare pentru că şi-au abandonat copilul nou-născut la marginea unei păduri

Doi studenţi, condamnaţi la închisoare pentru că şi-au abandonat copilul nou-născut la marginea unei păduri (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax foto)

O tânără de 22 de ani din Ploieşti şi concubinul ei, ambii studenţi, au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul Prahova la câte trei ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, cei doi fiind trimişi în judecată după ce şi-au abandonat copilul nou-născut la marginea unei păduri, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Pavel-Anton, a declarat că pe parcursul procesului, care a avut doar două termene, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut fapta, nu au solicitat probe suplimentare şi au invocat o prevedere legală potrivit căreia în astfel de situaţii inculpaţii pot beneficia, la condamnare, de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege pentru faptele pentru care aceştia sunt judecaţi.

Sentinţa pronunţată miercuri de Tribunalul Prahova nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, o persoană care trecea prin apropierea unei păduri din localitatea prahoveană Berceni, situată la câţiva kilometri distanţă de Ploieşti, a găsit un băieţel nou-născut abandonat la marginea pădurii. Bebeluşul, care avea hipotermie întrucât stătuse câteva ore în frig, a fost transportat la maternitatea din Ploieşti, unde a fost salvat.

Poliţiştii au identificat-o imediat pe mamă, întrucât copilul purta încă la mână brăţara pusă în maternitate, la naştere, brăţară care arăta că băieţelul se născuse cu cinci zile înainte de a fi abandonat.

Conform unor surse oficiale, copilul a rămas în spital câteva zile, până când viaţa lui a fost în afara oricărui pericol, după care a fost preluat de bunicii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici