Doi tineri au furat aproape 100.000 de lei din bancomate

Poliţiştii bucureşteni au depistat doi tineri care au reuşit să scoată aproape 100.000 de lei din bacomate situate în cartierele Berceni şi Rahova, cu ajutorul unor dispozitive de copiere a informaţiiilor de pe cardurile bancare, inclusiv a codului PIN.

43 afișări
Imaginea articolului Doi tineri au furat aproape 100.000 de lei din bancomate

Doi tineri au furat aproape 100.000 de lei din bancomate (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, cei doi tineri bucureşteni, unul de 24 de ani, iar celălalt de 30 de ani, au verificat, în mai multe rânduri, dispozitivele artizanale instalate la bancomatele din zonele Berceni şi Rahova pentru a observa modul de funcţionare.

La una dintre sucursalele unei bănci care era prevăzută cu două ATM-uri, ambele în funcţiune şi utilizate de clienţii băncii, au lipit pe display-ul unuia dintre bancomate un afiş inscripţionat ''defect”, astfel încât toţi clienţii să fie nevoiţi să folosească bancomatul compromis, pentru a le fi copiate datele de pe cardurile personale.

În urma percheziţiilor corporale şi percheziţiei autoturismului folosit la săvârşirea infracţiunilor au fost găsite mai multe accesorii proprii activităţii infracţionale, însemnând adeziv pentru lipit dispozitivul la fanta bancomatului, bandă dublă adezivă pentru lipirea dispozitivului de copiere a PIN-ului, baterii pentru dispozitive şi accesorii de vestimentaţie pentru deghizare (şepci, pălării, ochelari, peruci).

Cei doi, prinşi în flagrant de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate, fiindu-le emise ordonanţe de a nu părăsi localitatea Bucureşti pe o perioadă de 29 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici