Doi turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş sunt căutaţi de zeci de salvamontişti - VIDEO

Zeci de salvamontişti şi jandarmi montani caută doi turişti care au urcat în Munţii Făgăraş şi cu care nu s-a mai putut lua legătura de duminică, atunci când a fost anunţată dispariţia lor, iar salvamontiştii afirmă că este posibil ca bărbaţii să fi fost luaţi de o viitură.

121 afișări
Imaginea articolului Doi turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş sunt căutaţi de zeci de salvamontişti - VIDEO

Doi turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş sunt căutaţi de zeci de salvamontişti - VIDEO (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Cei doi turişti, unul din Târgu Mureş şi celălalt cetăţean maghiar, au coborât, duminică, la ora 8.00, de la cabana Podragu, aflată la altitudinea de 2.156 de metri, apoi, în jurul orei 11.00, au mai fost văzuţi la cabana Turnuri, la altitudinea de 1.520 de metri.

Potrivit lui Ciprian Cândea din cadrul Centrului Naţional Salvamont, de la cabana Turnuri turiştii au coborât spre Valea Arpaşului.

"Noi am fost anunţaţi de la Târgu Mureş, prin serviciul de urgenţă 112, duminică, la ora 17.45, despre dispariţia celor doi turişti. De atunci sunt căutaţi de trei echipe de la Salvamont Sibiu, Salvamont Victoria şi Jandarmeria Montană. Nu avem niciun răspuns deocamdată şi nu se mai poate lua legătura cu ei de atunci. Este posibil să fi fost luaţi de viitură, altfel până acum cu siguranţă ar fi ajuns undeva jos. Cel puţin asta bănuim noi", a declarat reprezentantul Salvamont.

Cândea a precizat că Centrul Salvamont este în contact cu echipele de salvamontişti, însă legătura telefonică este extrem de dificilă deoarece nu este semnal în zonă.

La sfârşitul săptămânii trecute, când au avut loc inundaţii, salvamontiştii au intervenit pentru coborârea din munţi a mai multor turişti care se aflau pe creste şi care s-au adăpostit în cabane sau refugii, însă cei doi turişti nu au fost găsiţi nicăieri.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici