Doi turişti polonezi au murit după ce au fost loviţi de un fulger, în Bihor

Doi turişti polonezi au murit, vineri dimineaţă, după ce au fost loviţi de un fulger în timpul unei furtuni puternice, incidentul petrecându-se lângă cabana Padiş din judeţul Bihor.

1231 afișări
Imaginea articolului Doi turişti polonezi au murit după ce au fost loviţi de un fulger, în Bihor

Doi turişti polonezi au murit după ce au fost loviţi de un fulger, în Bihor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Salvamont Salvaspeo Bihor, Adrian Marin, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi turişti au fost suprinşi de o furtună puternică.

"Cei doi turişti au fost surprinşi de o furtună puternică pe traseul turistic şi au avut ghinionul ca la nici 300 de metri de cabana Padiş să fie trăsniţi. Trăsnetul a intrat prin gâtul bărbatului şi a ieşit prin piciorul fetei. Cei doi se ţineau de mână. Iar leziunile erau incompatibile cu viaţa. Aveau între 30 şi 35 de ani. Colegii mei sunt încă la cabană şi aşteaptă să vină Poliţia să ridice cele două corpuri, după care vor coborî în poiana Glăvoi să investigheze dacă cei doi mai erau cu cineva, alt grup de turişti", a spus Marin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, locotenentul Cristian Herţe, a declarat, la rândul său, că la faţa locului au mers salvamontişti şi paramedici.

"În jurul orei 9.30, am fost anunţaţi, prin 112 că în zona platoului Padiş doi turişti au fost loviţi de trăsnet ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din această dimineaţă (vineri dimineaţa - n.r.). Au intervenit un echipaj de Salvamont, paramedici şi ambulanţă cu medic din zonă, constatându-se decesul celor două persoane. E vorba despre un bărbat şi o femeie, de 34-35 de ani. Din informaţiile pe care le deţinem e vorba de doi turişti polonezi", a spus Herţe.

El a adăugat că pentru vineri dimineaţă s-a primit o avertizare meteo imediată pentru fenomene meteo periculoase.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă de vineri, ora 12.00, şi până sâmbătă, ora 18.00, când vremea va deveni instabilă în toată ţara şi vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul menţionat vremea va deveni instabilă în toate regiunile.

Astfel, se vor înregistra averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 70 l/mp, iar vântul se va intensifica şi trecător va avea aspect de vijelie.

În prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi zona montană, apoi cele din jumătatea de est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici