Doi turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi după patru ore de către salvamontişti

Doi turişti care miercuri seară au rămas blocaţi în Masivul Bucegi, cerând ajutorul Salvamont cu puţin înainte de miezul nopţii, au fost recuperaţi de către salvatorii montani în urma unei intervenţii care a durat aproximativ patru ore.

158 afișări
Imaginea articolului Doi turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi după patru ore de către salvamontişti

Doi turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi după patru ore de către salvamontişti (Imagine: Thomas Dan / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Buşteni, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină miercuri, cu puţin înainte de miezul nopţii, pentru recuperarea a doi turişti rămaşi blocaţi pe "Jepii mici", un traseu dificil din Masivul Bucegi.

Cei doi, un tânăr şi o tânără din Giurgiu, au plecat pe munte miercuri după-amiază, dar au intrat într-o zonă de unde nu au mai putut înainta. Ei au sunat la Salvamont aproape de miezul nopţii şi au fost recuperaţi după aproximativ patru ore.

Este a doua astfel de intervenţie a Salvamont Buşteni săptămâna aceasta. Luni, salvamontiştii au intervenit, tot pe "Jepii Mici", pentru recuperarea a doi turişti străini care rămăseseră, de asemenea, blocaţi.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane sunt închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici