Doi turişti ratăciţi în Straja au fost găsiţi după cinci ore de căutări

Doi tineri din municipiul Hunedoara rătăciţi în staţiunea montană Straja din Valea jiului au fost găsiţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de salvamontişti după cinci ore de căutări, starea lor de sănătate fiind bună.

108 afișări
Imaginea articolului Doi turişti ratăciţi în Straja au fost găsiţi după cinci ore de căutări

Doi turişti ratăciţi în Straja au fost găsiţi după cinci ore de căutări (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Salvamontiştii din Straja au fost anunţaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă prin apelul de urgenţă 112 că doi tineri nu ştiu să se mai întoarcă la cabana unde erau cazaţi.

Potrivit salvamontiştilor, în căutarea tinerilor au plecat două echipe de salvare montană, pe tot parcursul căutărilor ţinându-se legătura cu cei doi rătăciţi.

"Am reuşit să localizam zona în care se aflau şi telefonic le spuneam permanent ce trebuie să facă pentru a nu îngheţa", a spus unul dintre salvamontişti.

Salvamontiştii mai spun că cei doi plecaseră să se dea cu bobul într-o zonă greu accesibilă, iar din cauza ceţii şi a nopţii nu au mai ştiut să se întoarcă.

Turiştii rătăciţi au fost coborâţi din munte după cinci ore de căutări, starea de sănătate lor fiind bună.

Salvamontiştii mai spun că tinerii au coborât pe picioarele lor, nu au fost accidentaţi şi nici îngheţaţi, însă au declarat că s-au temut foarte mult de animalele sălbatice.

Cei doi tineri erau din municipiul Hunedoara şi se aflau în vacanţă în Straja.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici