VIDEO  Doi turişti s-au oprit să-şi facă selfie cu un elefant. Uriaşul animal îi aleargă şi este la câţiva centimetri să-l strivească la pământ pe unul dintre ei

Doi turişti care călătoreau de-a lungul Autostrăzii Naţionale 766 care trece prin Parcul Naţional Bandipur, din sudul Indiei, au decis să facă un gest extrem de periculos: au coborât din maşină şi au încercat să facă un selfie cu un elefant văzut pe marginea drumului.

741 afișări
Imaginea articolului Doi turişti s-au oprit să-şi facă selfie cu un elefant. Uriaşul animal îi aleargă şi este la câţiva centimetri să-l strivească la pământ pe unul dintre ei

E un miracol că unul dintre turişti încă mai trăieşte

Pahidermul reacţionează şi cei doi încep să alerge, flancaţi de maşina în care se afla o a treia persoană. La un moment dat, unul dintre cei doi cade la pământ şi elefantul dă să îl lovească cu piciorul.

Din fericire pentru bărbat, elefantul a dat pe lângă, iar omul a scăpat miraculos cu viaţă, după ce a riscat să fie strivit. Apoi, animalul a plecat.

Acest tip de situaţie este foarte frecventă în India, unde elefanţii trăiesc în sălbăticie şi, de mai multe ori, se simt ameninţaţi atunci când o persoană se apropie prea mult de ei.

O dovadă a pericolului pe care îl implică dorinţa de a-i fotografia de aproape sunt statisticile care indică faptul că, între 2014 şi 2019, peste 2.300 de persoane au fost zdrobite de elefanţi.

Închisoare de până la trei ani

ONG-ul „Voci pentru elefanţi asiatici” (VFAE) a explicat că principala cauză a atacurilor de elefanţi asupra oamenilor este legată de faptul că aceste animale au văzut habitatul lor micşorându-se dramatic, mai ales din cauza extinderii activităţilor agricole.

Recent, Departamentul Pădurilor din Kerala a aplicat o amendă usturătoare unui turist care a scăpat la limită, în timp ce încerca să facă un selfie cu o turmă de elefanţi.

Potrivit oficialilor de poliţie, încălcarea terenurilor forestiere interzise se pedepseşte cu închisoare de până la trei ani sau cu amendă de până la 1 lakh Rs (aproximativ 1.100 de euro) sau cu ambele.

Între timp, Departamentul Pădurilor din Karnataka a început o investigaţie asupra incidentului şi se depun eforturi pentru a-i identifica pe cei doi turişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici