Doi vânători din Arad, cercetaţi după ce au tras la ţintă lângă un cartier de blocuri

Doi bărbaţi din Arad, care sunt vânători înregistraţi şi cu permise, sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi că trăgeau cu arme cu glonţ pe un teren viran de lângă un cartier de blocuri, armele fiind reţinute pentru cercetări.

207 afișări
Imaginea articolului Doi vânători din Arad, cercetaţi după ce au tras la ţintă lângă un cartier de blocuri

Doi vânători din Arad, cercetaţi după ce au tras la ţintă lângă un cartier de blocuri (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Jandarmeria Arad, incidentul a avut loc, marţi după-amiază, lângă cartierul Faleza Sud, pe un teren viran unde a existat un poligon, dezafectat de mai mulţi ani.

Cei doi bărbaţi trăgeau cu arme de vânătoare letale, cu glonţ şi prevăzute cu lunete, iar locatarii blocurilor au sunat la 112, speriaţi, mai ales că pe terenul respectiv mai ies copii la iarbă verde, în apropiere fiind şi o pădure.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la faţa locului, constatând că trăgătorii sunt vânători, Ioan S. (41 de ani) şi Sorin G. (43 de ani), ambii din municipiu.

"Cele două persoane au efectuat trageri la ţinte cu două arme de vânătoare cu glonţ prevăzute cu lunetă. La controlul corporal preventiv efectuat, pe lângă cele două arme, au fost găsite şi 33 de cartuşe. Persoanele în cauză nu deţineau autorizaţie pentru transport şi nici nu aveau dreptul de a efectua trageri cu armele de vânătoare în acel loc", se arată în comunicat.

Armele, mărcile Zastava calibru 223 şi C.Z. 550 calibru 300, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii spun că cei doi vânători deţineau permise de port-armă şi documente pentru arme, însă le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici