Doina Pană: Existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit instant de calamităţi

Ministrul delegat pentru Ape,Doina Pană, afirmă că existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit "instant" în caz de calamităţi, dar că acestea au fost necesare pentru elaborarea planului de management în baza căruia vor fi emise, după 2016, inclusiv autorizaţii de construcţie.

419 afișări
Imaginea articolului Doina Pană: Existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit instant de calamităţi

Doina Pana (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

La finalul reuniunii comandamentului pentru situaţii de urgenţă, de la Guvern, Doina Pană a fost întrebată de jurnalişti care este utilitatea hărţilor de hazard şi de risc în condiţiile în care cetăţenii şi autorităţile locale nu le pot consulta, iar ministrul a explicat că emiterea acestor hărţi şi postarea lor pe site a fost o cerinţă a Uniunii Europene pe care România trebuia s-o îndeplinească potrivit calendarului.

Ea a mai precizat că autorităţile locale cunosc conţinutul hărţilor, pentru că acestea au la dispoziţie datele necesare, darcă existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu conduce la prevenirea unor eventuale inundaţii.

"Nu instant, când ai hărţile de hazard şi de risc, înseamnă că eşti pregătit", a spus Pană.

Ministrul a mai arătat că, în prezent, a trecut la etapa elaborării unor planuri de management, iar aceste documente se fac în bază hărţilor de risc şi de hazard.

"Trebuie să se elaboreze aceste planuri de management şi, automat, orice construcţie care se face, mai ales după 2016, nu se va putea face decât coroborat cu ceea ce spune planul de management", a afirmat Pană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici