Doisprezece persoane judecate în cazul celor doi tineri incendiaţi în propria maşină, în Capitală

Doispreceze persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului Capitalei, pentru omor deosebit de grav şi tentativă la omor calificat, după ce în 12 februarie au incendiat doi tineri din Dâmboviţa, în maşina acestora, în spatele unui bloc de pe Bulevardul Basarabia din Capitală.

1382 afișări
Imaginea articolului Doisprezece persoane judecate în cazul celor doi tineri incendiaţi în propria maşină, în Capitală

Doisprezece persoane judecate în cazul celor doi tineri incendiaţi în propria maşină, în Capitală

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au trimis în judecată, în 5 august, 12 inculpaţi, autori şi complici la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat (cu premeditare şi în public) şi omor deosebit de grav (prin cruzimi şi asupra a două sau mai multor persoane), distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, se arată într-un comunicat de luni al instituţiei.

Potrivit procurorilor, în 12 februarie poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi, prin 112, că mai mulţi indivizi neidentificaţi au distrus geamurile unui autoturism BMW, care era parcat în zona Bulevardului Basarabia, din Sectorul 2 al Capitalei, şi în care se aflau două persoane, iar apoi au aruncat în interiorul maşinii o substanţă inflamabilă şi au incendiat autoturismul, cele două persoane suferind arsuri grave.

În maşină se aflau Constantin B., în vârstă de 23 de ani şi Constantin M., de 27 de ani, ambii din judeţul Dâmboviţa.

Anchetatorii au stabilit că faptele au fost comise de Aurel Buştea zis "Auraş", Mihai Filip zis "Şalău", Cătălin Ionuţ Gheorge zis "Paiu", Georgian Ticu zis "Georgică" sau "George Tărâm", Marius Marian Toader zis "Kike", Aurel Stoica zis "Aurică de la Buftea", Mircea Gulianu zis "Cheavaşu", cu sprijinul moral şi material al lui Alin Mazilu, Cornel Burlacu, George Buştea, Marian Andrei Buştea, şi Ion Daniel Ticu zis "Dan Tărâm", care i-au însoţit înainte, în timpul sau după comiterea faptelor ori au procurat bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Astfel, pe fondul unor conflicte anterioare şi în baza unei informaţii referitoare la deplasarea celor doi bărbaţi cu un autoturism marca BMW către Bucureşti, i-au urmărit folosind autoturisme proprii şi împrumutate.

După ce au localizat autoturismul BMW, pe Bulevardul Basarabia din Capitală, inculpaţii au lovit cu bâte şi ţevi metalice maşina în care se aflau cei doi pe care i-au urmărit, apoi, folosind substanţe inflamabile, au incendiat autoturismul şi pe cei doi bărbaţi din maşină, provocându-le leziuni grave, "cu scopul de a le suprima viaţa prin cruzimi, acţiuni exercitate în public care au fost de natură să tulbure grav liniştea şi ordinea publică", au precizat procurorii.

Procurorii i-au trimis în judecată pe cei 12 pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici