Video Dolj: Bărbat care a filmat două persoane când se înecau, bătut de un tânăr care a încercat să le ajute - VIDEO

Un bărbat care a filmat două persoane în timp ce se înecau în Jiu, în încercarea de a traversa râul cu două căruţe trase de un cal, a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de un tânăr care intervenise pentru salvarea celor doi şi care era revoltat că acesta a asistat pasiv la incident.

2208 afișări

Un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 44 de ani au murit înecaţi în Jiu, duminică, în zona localităţii doljene Teasc, după ce au încercat să traverseze râul cu două căruţe legate una de alta şi trase de un singur cal, incidentul fiind filmat de mai mulţi pescari aflaţi pe mal.

În imaginile filmate se poate vedea cum căruţele se dezmembrează, iar la un moment dat cele două persoane sunt ajutate de un tânăr de 24 de ani, care intervine de pe mal şi loveşte calul pentru a-l determina să tragă căruţele.

Ulterior, oamenii reuşesc să dezlege calul din hamuri şi să-l ducă pe malul celălalt al râului. Cei doi care se aflau în căruţe au reintrat apoi în apă pentru a recupera scândurile din căruţele dezmembrate. Femeia a fost luată însă de curenţii puternici ai apei, ca şi bărbatul care a încercat fără succes să o salveze.

Pescarii de pe mal, care le-au filmat pe cele două persoane în timp ce se înecau, au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns pompierii ISU Dolj, care i-au căutat pe cei doi, fără a-i găsi însă.

Căutările au fost reluate luni dimineaţă, când au fost găsite corpurile neînsufleţite ale celor două persoane, la aproximativ doi kilometri de locul în care fuseseră văzute ultima dată în apă.

Marţi, jurnaliştii au discutat cu bărbatul care a făcut filmuleţul respectiv, mergând pe malul Jiului, unde acesta le-a povestit cum a avut loc incidentul. La un moment dat, la faţa locului a venit şi tânărul de 24 de ani care, supărat că bărbatul nu a intervenit pentru salvarea celor două persoane decedate, a început să-l bată cu pumnii şi cu picioarele.

În urma agresiunii, bărbatul de 30 de ani a depus plângere la Poliţie împotriva agresorului, spunând că tânărul i-a spart şi ceasul de la mână, şi aparatul de fotografiat.

"Astăzi (n.r. - marţi), poliţiştii din Coşoveni au fost sesizaţi de Emanuel Anghel, de 30 de ani, din Craiova, că a fost victima unor agresiuni pe malul râului Jiu. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi l-au identificat pe agresor, fiind vorba de un tânăr de 24 ani, din Teasc. Partea vătămată s-a prezentat la postul de poliţie, unde a formulat plângere împotriva agresorului, fiind intocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru distrugere. În paralel, se fac verificări pentru circumstanţele în care, duminică, două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au încercat să traverseze râul Jiu", a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici