Dolj: Descinderi la Băileşti, 17 persoane fiind căutate pentru trafic de persoane

Aproximativ 200 de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, precum şi jandarmi au descins, miercuri dimineaţă, în 18 locuinţe din Băileşti (Dolj), pentru a ridica 17 persoane pe numele cărora există mandate de aducere, fiind acuzate de trafic de persoane, între care minori.

599 afișări
Imaginea articolului Dolj: Descinderi la Băileşti, 17 persoane fiind căutate pentru trafic de persoane

Dolj: Descinderi la Băileşti, 17 persoane fiind căutate pentru trafic de persoane (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit procurorului-şef al DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă, victimele acestei grupări de trafic de carne vie erau duse în Italia, unde erau obligate să se prostitueze şi să cerşească.

În momentul descinderilor, două dintre persoanele căutate au reuşit să fugă, pentru prinderea acestora fiind folosit inclusiv un elicopter al Ministerului de Interne, care a survolat zona. La scurt timp, cei doi fugari au fost localizaţi şi prinşi.

Dintre cele 17 persoane, au fost ridicate de anchetatori 11, celelalte şase fiind căutate în continuare.

Procurorii au acţionat miercuri dimineaţă pentru că aveau informaţii că membrii grupării s-au adunat la Băileşti pentru a participa la o nuntă, fiind ridicat de poliţişti, în urma descinderilor, inclusiv mirele.

Toate persoanele urmează să fie duse la DIICOT Craiova, la audieri, după care vor fi duse în instanţă pentru emiterea mandatelor de arestare.

Şapte autoturisme ridicate de la Băileşti de procurorii DIICOT

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au dispus ridicarea a şapte autoturisme care aparţin membrilor grupului infracţional de la Băileşti (Dolj), acuzat de trafic de persoane, la ora transmiterii acestei ştiri învinuiţii fiind duşi la Parchet, unde vor fi audiaţi.

Potrivit procurorului-şef al DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă, 11 persoane sunt aduse, miercuri, dimineaţă, la sediul Parchetului pentru a fi audiate.

"Ei sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional, trafic de persoane şi trafic de minori", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul Adrian Glugă.

În urma descinderilor din municipiul Băileşti au fost ridicate şapte maşini, care ar fi fost cumpărate de către membrii grupului din bani câştigaţi în urma activităţii infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici