Dolj: Scafandrii ISU caută trupul unui coleg de-al lor, înecat în apele Lacului Fântânele

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj încearcă de mai bine de 16 ore să scoată din Lacul Fântânele, din comuna Radovan, trupul unui coleg de-al lor, care a intrat în apă pentru a regla presiunea apei la baraj şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

213 afișări
Imaginea articolului Dolj: Scafandrii ISU caută trupul unui coleg de-al lor, înecat în apele Lacului Fântânele

Dolj: Scafandrii ISU caută trupul unui coleg de-al lor, înecat în apele Lacului Fântânele (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Emil Bondrescu (40 ani), din Craiova, subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 Craiova al ISU Dolj, a intrat, vineri după-amiază, în jurul orei 13.00, în Lacul Fântânele pentru a ajuta la montarea unei pânze geotextile la un stăvilar, necesar pentru a regla presiunea apei. Din cauza presiunii mari, bărbatul, scafandru în cadrul ISU Dolj, a intrat de mai multe ori în apă, însă nu a reuşit să monteze pânza.

"Am înţeles de la cei aflaţi la Lacul Fântânele că a intrat de mai multe ori în apă, iar ultima dată le-a spus că este montată în proporţie de 80 la sută şi că mai intră o dată pentru a finaliza acţiunea. S-a legat cu o aţă de siguranţă pe care o ţinea o altă persoană aflată pe stăvilar. Văzând că nu dă niciun semnal, bărbatul de pe stăvilar a început să tragă de aţă, dar nu a primit niciun răspuns. La un moment dat, a văzut cum ies bule de aer din apă încontinuu. Este posibil ca presiunea apei să-i fi smuls masca de pe faţă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, căpitan Florin Cocoşilă.

La faţa locului, a ajuns un echipaj de scafandri, colegi cu bărbatul, care au intervenit pentru a scoate trupul subofiţerului ISU Dolj din apă.

"Căutările au început în jurul orei 14.30 şi au fost sistate în jurul orei 5.00 dimineaţa. Acţiunile de căutare au fost îngreunate din cauza presiunii mari a apei", a mai spus căpitanul Florin Cocoşilă.

Căutările au fost reluate sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.00, după ce s-a reuşit oprirea presiunii apei prin închiderea unui baraj.

La ora transmiterii acestei ştiri, scafandrii caută în Lacul Fântânele trupul colegului lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici