Dorin Cioabă: Medicii au făcut tatălui analize invazive. Ca jurist, mă voi ocupa de cazul de malpraxis

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, a declarat, joi, că se va ocupa personal, ca jurist, de "cazul de malpraxis" de care îi acuză pe medicii turci de la primul spital în care a fost tratat Florin Cioabă, susţinând că aceştia i-ar fi făcut tatălui său "analize invazive".

1044 afișări
Imaginea articolului Dorin Cioabă: Medicii au făcut tatălui analize invazive. Ca jurist, mă voi ocupa de cazul de malpraxis

Dorin Cioabă (Imagine: Sebastian Marcovici/Mediafax Foto)

Dorin Cioabă a declarat corespondentului MEDIAFAX că el va fi cel care se va ocupa de cazul în care îi acuză de malpraxis pe medicii de la primul spital din Turcia în care a fost tratat tatăl său.

"Eu cred că ceea ce s-a făcut la primul spital din Turcia a fost malpraxis. Eu sunt jurist şi o să mă ocup personal de acest caz. O să cer opinia şi altor specialişti. Nu vreau să solicit bani, ci să nu mai treacă alţii prin ceea ce trecem noi", a spus Dorin Cioabă.

Acesta a adăugat că la spitalul Anadolu din Antalya "prioritari au fost banii".

Potrivit lui Dorin Cioabă, greşeala a constat în faptul că medicii de la spitalul Anadolu din Antalya l-au supus pe tatăl său unei coronografii, "o analiză invazivă de care nu a fost nevoie".

"Dacă nu se făcea coronografia, tata era acasă acum, viu. Asta a spus şi domnul doctor Brădişteanu. Că starea tatălui meu nu permitea intervenţia atunci", a afirmat Dorin Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde fusese transferat de la spitalul Anadolu.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă", iar de acolo sicriul a fost transportat cu o maşină la Sibiu.

Miercuri, Dorin Cioabă declara că tatăl său "a fost omorât cu zile", el acuzându-i de malpraxis pe medicii turci şi susţinând că are documente medicale cu care poate dovedi acest lucru.

Florin Cioabă va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici