Dosar penal deschis după ce medicii de familie acuză CNAS că nu a validat consultaţiile fără card

  • Procurorii fac cercetări după ce medicii de familie au reclamat că cei de la CNAS ar fi refuzat validarea consultaţiilor medicale fără să fie semnate cu cardul de sănătate
  • Medicii de familie spun că această posibilitate, de a valida consultaţiile fără card, este valabilă pe perioada stării de urgenţă
  • În timpul stării de urgenţă pot fi efectuate consultaţii offline, fără validarea cardului, pentru a preveni răspândirea Covid-19
369 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis după ce medicii de familie acuză CNAS că nu a validat consultaţiile fără card

Dosar penal deschis după ce medicii de familie acuză CNAS că nu a validat consultaţiile fără card

 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti fac cercetări după ce au primit o plângere formulată de o organizaţie patronală judeţeană a medicilor de familie cu acuzaţiile de zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
Medicii de familie acuză că în mod repetat, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar fi refuzat validarea consultaţiilor medicale realizate fără a fi fost semnate cu cardul de sănătate, deşi în starea de urgenţă este posibil acest lucru. Practic, consultaţiile pot fi făcute offline (fără validarea cardului) pentru a preveni răspândirea coronavirsului. 
 
 
„De asemenea, prin intermediul proiectului de act normativ referitor la reglementările privind desfăşurarea consultaţiilor medicale la distanţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar urma să reglementeze această metodă doar pentru consultaţiile pacienţilor care suferă de afecţiuni respiratorii, în condiţiile în care o persoană care nu prezintă încă simptomele specifice COVID-19 ar putea fi purtătoare de virus.
 
Astfel ar fi creată posibilitatea răspândirii noului coronavirus prin intermediul cardurilor de sănătate, pe de o parte, şi al persoanelor asimptomatice, pe de altă parte, în condiţiile în care cei mai mulţi medici de familie nu ar fi dotaţi cu echipament de protecţie împotriva infectării cu acest virus”, se arată într-un comunicat al Parchetului. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici